WhatsApp vCard özelliği ile bilinmeyen numaraların kimliği nasıl öğrenilir?

WhatsApp rehberinizde bilinmeyen numaralardan gelen mesajlarla mı karşılaşıyorsunuz? O halde WhatsApp’ın yakında uygulamaya koyacağı vCard ile bilinemeyen numaraların kimliğini nasıl görebileceğinizi öğrenin.

WhatsApp vCard özelliği ile bilinmeyen numaraların kimliği nasıl öğrenilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 11:30

WhatsApp günümüzün en iyi iletişim kurma uygulamalarından biri ancak kimliği bilinmeyen numaralardan gelen aramalar ya da mesajlar can sıkıcı olabiliyor. Sizi rahatsız eden numaranın kimliğini nasıl öğreneceğinizi merak ediyorsanız haberimizin detaylarını okuyabilirsiniz.

WhatsApp, uygulamayı kullanıp bilinmeyen numaralardan gelen mesajlar için çalışma başlattı. WhatsApp artık bilinmeyen numaraların kimliğini gösteren bir uygulama geliştirecek. WhatsApp beta test sürecindeki bu çalışmasını vCard ile yapacak. vCard ile bilinmeyen numaralardan gelen mesajın kime ait olduğunu öğrenebileceksiniz. Böylece bilinmeyen numaralardan gelen mesajları engelleyebileceksiniz. Bu uygulama kısa süre önce ülkemizde engellenen GetContact uygulaması ile benzer özellikler taşıyor. Şuan için sadece Android beta kanalında test edilme aşamasında. Peki ya vCard ile WhatsApp bilinmeyen numaraların kimliği nasıl öğrenilecek?

WhatsApp vCard(İletişim kartı) özelliği ile bilinmeyen numaraların kimliği nasıl öğrenilir?

WhatsApp vCard ile bilinmeyen numaraların kimliğini öğrenmek için öncelikle bilmediğiniz numaradan gelen mesajın hemen altında pencere açılacak. Açılan pencere içerisinde “Kişinin vCard bilgisini” göster sekmesi açılacak. Bu sekmeye dokunduğunuzda WhatsApp vCard ile indekslenen numara, veri tabanında kayıtlı olduğu şekilde size gösterilecek. Yalnız bu bilgiye ulaşmak için o kişiye ait bir vCard'ı daha önce başkası tarafında almış olmanız gerekiyor. Bu özellik şu an 2.18.111 sürümlü WhatsApp Android beta testi Android cihazlardan indirilebiliyor. Uygulamanın test aşamasında olduğunu hatırlatalım.

WhatsApp kullanıcıları bu özelik sayesinde kendilerine bilinmeyen numaralardan gelen mesajların kimden geldiği bilgisine ulaşabilecek. Geçtiğimiz günlerde arayan numaraların kime ait olduğunu ve listenizdeki kişilerin sizi nasıl kaydettiklerini GetContact uygulaması ile öğrenebiliyordunuz. Ancak gerekli güvenlik önlemleri çerçevesinde ülkemizde bu uygulama yasaklandı. WhatsApp’da işte buna benzer bir uygulama geliştiriyor. vCard adı verilen bu sistem ile birlikte bilmediğiniz numaradan gelen kişilerin kayıtlı kimlik bilgilerine tek adımda erişebileceksiniz. Yani artık kişinin kim olduğunu öğrenmek için numarasını kaydetmenize gerek kalmayacak ve bu numaraları hemen engelleyebileceksiniz.

WhatsApp vCard özelliği nasıl kullanılır?

vCard, WhatsApp kullanıcılarının tanımadığı bir kişiden gelen mesajı algılayarak kişiye uyarı verecek ve uyarı verdiği kişiyi tanıyıp tanımadığını soracak. Eğer “Hayır” cevabını verirseniz bu kişi ile iletişim kesilecek. WhatsApp bilinemeyen numaralardan gelen ve rahatsız eden kişilerden kurtulma yolu olarak görülen bu özellik Android cihazlarda beta sürümü 2.18.111 olarak indirilmeye açıldı. Yeni güncellemeler test durumundaki özelliğe göre şekillenecek. Özelliği kullanmak için WhatsApp sürümünüzü, Google Play Store’daki 2.18.111 Android beta güncellemesine güncellemeniz gerekiyor.

vCard nedir? vCard nasıl oluşturulur?

VCard uygulamasında kişinin unvan, telefon numarası, e posta adresi gibi kişisel bilgileri yer alır. vCard özelliğini kişi listenize kişi eklemek veya kişilerin kişi listenize daha kolay eklenmesini sağlamak için kullanabilirsiniz. vCard özelliğini bir dosyaya birden fazla kişi almak veya bir dosyadan birden fazla kişi vermek için de kullanabilirsiniz.

-Bir kişi klasöründe, vcard oluşturmak istediğiniz kişiyi tıklatıp seçin,

-Dosya menüsünde farklı kaydet'i tıklatın,

-Dosya kaydetme türü kutusunda, vcard dosyaları (*.vcf) öğesini tıklatıp seçin,

-Konum kutusunda, vcard dosyasını kaydetmek istediğiniz klasörü seçin ve kaydet'i tıklatın.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar