Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri

Özellikle geçtiğimiz ayların en çok konuşulan uygulamalarında biri olan UBER, bu ayda açıkladığı yeni projesiyle çok konuşulacak. Peki UBER'in yeni projesi nedir? UberAir nedir? UBER'in uçan taksi uygulaması ne zaman başlayacak? Uber'in hava taksi servisi nasıl çalışacak?

Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
9 Mayıs 2018 Çarşamba 14:42

UBER'in yeni projesi nedir? UberAir nedir? UBER'in uçan taksi uygulaması ne zaman başlayacak?

Günümüz popüler ulaşım uygulamalarından biri olan UBER taksi, yeni uygulamasıyla da çok konuşulacak. UBER'in yeni uygulamasıyla trafikte kolaylık sağlanacak. Peki ama UBER'in yeni projesi nedir? UberAir nedir? UBER'in uçan taksi uygulaması ne zaman başlayacak? Uber'in hava taksi servisi nasıl çalışacak? sorularıyla ilgili detaylar haberimizde.

UBER'in yeni uygulaması nedir? UBER uçan taksi servisi mi sağlayacak? UBERAİR (UberAir) nedir?

Uber’in şehir ulaşımı için sıradaki planı elektrikli uçan taksiler. Yeni uçan otomobil konseptlerini tanıtan şirket, 2023 yılında UberAir uçan taksi servisini başlatmayı planlıyor.

Uber'in Uçan Taksi Servisi nedir?

Uber, bu hafta Los Angeles'taki ikinci “uçan taksi” konferansını düzenledi. Uber'in yeni uygulaması 'UberAir' önümüzdeki on yıl içinde şehirde uçarak ulaşım sağlamayı mümkün kılıyor. Peki ya UberAir'de uçan taksiler mi olacak?  sorusunun cevabı , drone-helicopter denen hidribler ile sağlanacak.

Uber'in Drone Helicopter araçlarını hangi şirketler sağlayacak?

Uber ile çalışan iki uçak üreticisi olan Embraer ve Pipistrel Aircraft, firmanın iddialı projesi için planladıkları uçakların yeni konsept imajlarını yayınladılar. Ve Uber ile ortaklaşa en son uçak üreticisi olan California merkezli Karem de yeni bir araç sergiledi. Yani artık UBER hava ulaşımı da sağlayacak.

Uber hava ulaşımını nasıl sağlayacak? UBERAİR'in dezavantajları

Elektrikli uçuş hala gelişimin çok erken aşamalarındayken Uber'in programına uymak için teknolojinin, düzenleyici ve altyapı engellerinin aşılmasının mümkün olup olmadığı net değil. Bunun yanında Uber, kentsel hava hareketliliğivizyonunu gerçekleştirmeye yardımcı olmak için etkileyici bir uçak ekipmanı üreticilerini bir araya getirmesi gerekiyor.

Karem, Embraer ve Pipistrel'e ek olarak, Uber, Boeing iştiraki Aurora Flight Sciences ve Bell (eskiden Bell Helicopters) ile birlikte uçan taksi projesi için uçak geliştirmek üzere ortaklık kuruyor. (Önceki bir ortak Mooney artık Uber ile çalışmıyor.)

UBER UÇAN TAKSİ (UberAir) ÖZELLİKLERİ

Uber, teknoloji özelliklerini - elektrikle çalışan, minimum gürültü ve dikey kalkış ve iniş kabiliyetlerini - karşılayabilecek ortakların arandığını ve Uber'in talebini karşılamak için on binlerce araç üretecek şekilde üretimi ölçekleyebileceğini söyledi. 

Gücünü elektrik motorlarından alan dört çift birlikte hareket eden pervane, uçan otomobilin 1.000 ile 2.000 feet arası yükseklikte seyahat edebilmesine olanak tanıyacak. Tek bir büyük pervane yerine elektrikli birçok küçük pervaneyle çalışan eCRM-003, bu sayede geleneksel helikopterlerden daha sessiz ve verimli bir tasarım olarak dikkat çekiyor.

Havalandıktan sonra arkadaki biri hariç tüm pervanelerini kapatarak sabit kanatlı bir uçağa dönüşen araç, saatte 240 km azami hıza ulaşabilecek. Elektrikli aracın tam dolu pillerle 100 km mesafe gidebileceği de verilen diğer bilgiler arasında.

Dronefather kimdir? Dronefather ne demek?

Karem daha küçük uçak üreticisi, ancak yine de Uber için ilginç bir üretim yapabileceğini ifade etti. Şirketin kurucusu ve başkanı Abe Karem, drone teknolojisinde öncüdür. Kendisine “dronefather” ve “Predator'ı icat eden adam” drone (buna füzeleri yerleştirme fikrinin bu olmadığını açıklamasına rağmen) demektedir.

Uber, bugün kendi konsept uçaklarının görüntülerini yayınladı ve konferansta  küçük bir modeli sergiledi. Ancak, Uber'in hava taksi servisi için kullanılan araçların herhangi birini üretmeyi planladığına dikkat etmek önemlidir. Bunun yerine, bu elektrik dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarını tasarlamak ve inşa etmek için imalat ortaklarına ve önerilen kentsel hava mobilite hizmetinin taleplerini karşılamak için ölçekli üretime dayanacaktır.

Uber Uçan Taksi ücretlendirmesi nasıl olacak? Uber Uçan Taksi Servisinin Kullanım Ücreti

Ücretin hesaplanması mil üzerinden yapılacak ve 1 mil (1,6 km) 5,73 dolara mal olacak. Bu da hizmetin bir hayli pahalı olacağı anlamına geliyor. Ancak fiyatın ilerleyen dönemlerde düşeceği ve hava ulaşımının çok daha sıkıntısız olması sebebi ile tercih edileceği düşünülüyor. Bugün yapılan konferansta konu ile ilgili konuşan Eric Allison, gelecekte insanların kendi araçlarına sahip olmayı seçmek yerine tercih edeceği alternatif ulaşım imkanları üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Uber Uçan Taksi Servisi ne zaman başlayacak?

Uber, 2023 yılında kullanıma sunmayı planladığı ilk uçan taksilere insanların pilotluk edeceğini ancak nihai hedefin bu araçların tamamen otonom hale gelmesi olduğunu açıkladı.

 

Uber hava servisi nasıl çalışacak? Uber Uçan Taksi nasıl kullanılacak? Uber Taksi Nasıl Çalışıyor?

Uber hava servisinin nasıl çalışacağı henüz bilinmiyor. İddialara göre UberAİR, Uber Taksi gibi çalışacak. Uber Uçan Taksi servisinin farklı çalışma tarzları da var.

Uçan taksiler onları çağırdığınız her yere gelmeyecekler. UberAir seyahatleri stratejik yerlere inşa edilen hava duraklarında başlayacak ve bitecek. Uber, hava durakları modelinin kendilerine ses kirliliğini yönetme ve Federal Havacılık İdaresi’yle uçuş planlama koordinasyonu sağlama şansı verdiğini belirtti.

Uber Araç Mühendisliği Ekibi’ni yöneten Rob McDonald, Uber’in bu otomobili üretmeyeceğini, bu referans konseptin iş ortaklarına yol göstereceğini söyledi.

Telefona indirilen uygulama ile yolcular kendisine en yakın şoförü bulabiliyor. Uygulamada kişi bulunduğu konumu bildiriyor bu sayede şoför yolcunun bulunduğu yere gidiyor. Ayrıca kredi ve banka kartı ile ödeme yapmak da mümkün oluyor. Yolcular taksiye binmeden önce bulunduğu konum ile gideceği yeri uygulamaya girerek yaklaşık ne kadar ödeme yapması gerektiğini de öğrenebiliyor.

Uber, bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç, tekne ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.Nereye gidileceği ilk etapta sisteme yazıldığı için şoföre nereye gideceğinizi tarif etmekle uğraşmaya gerek kalmıyorç Uber ulaşım hizmeti kredi kartı ile döeme imkanı sağladığı için nakit para bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış oluyor. Araç arayanlar ile araç sahiplerini buluşturan sistem Uber, dünyada İstanbul ile birlikte 315 ülkede hizmet veriyor.Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'da kullanılmakta olan Uber, önümüzdeki yaz Çeşme ve Bodrum'da özel tekne bulma ve çağırma seçenekleriyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

Uber'in uçan taksi ve hava taksi servisinden ilk görüntüler

Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri

Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri

Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri

Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri

Uber'in hava taksi (UberAir) servisi nedir, ne zaman başlayacak? Uber hava taksi servisi görüntüleri

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Ubers En beğenilen yorum
Yıkılıyor görüntüler