Bora füzesinin özellikleri ne?

Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzesi olan Bora’nın test atışı görüntüleri yayınlandı. Peki Bora füzesinin özellikleri ne? Sizler için araştırdık...

Bora füzesinin özellikleri ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Aralık 2018 Perşembe 15:53

Bora füzesinin özellikleri ne? sorusun test atışı yayınlanan Bora füzenin görüntülerinden sonra araştırılmaya başlandı. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından uzun menzilli füze Bora’nın test görüntülerini paylaştı. Demir yaptığı paylaşımda, “Bora füzemiz 280 km uzaklıktaki hedefini noktasal hassasiyetle vurdu" ifadelerini kullandı.Peki Bora füzesinin özellikleri ne? sizler için araştırdık.

Bora füzesinin özellikleri ne?

Roketsan şirketi tarafından geliştirilen Bora füzeleri, karadan karaya özelliğinde Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzeleridir. Bu bağlamda Roketsan şirketi tarafından elde edilen bilgilere göre, 610 mm çapındaki füzeler, ordu birliklerine etkili ateş desteği sağlamaktadır. Füzeler navigasyon ve GPS sistemleriyle donatılmış durumdadır. 2.5 ton ağırlığında bir füze, yarım tonluk savaş başlığı taşıyabilmektedir.

Roketsan tarafından geliştirilen 280 kilometre menzile sahiptir. Aynı zamanda Bora füzesi, 470kg ağırlığa sahip savaş başlığı ve sadece 50 metre olan hedef sapma payı ile alanındaki önemli teknolojilerden devlerinden biri haline geldi. Ülkemizin gelecekteki 1000km’den fazla menzilli füze hedefleri doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olarak görülmektedir.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar