iOS 11.3 Bug sorunu nedir? iOS 11.3 hatası nasıl düzeltilir?

iOS 11 hatasından sonra ortaya çıkan iOS 11.3 Bug sorunun ne olduğu ve nasıl düzeltildiği araştırılıyor. İşte hataya dair detaylar..

iOS 11.3 Bug sorunu nedir? iOS 11.3 hatası nasıl düzeltilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 10:17

Apple’ın güncellemeleri sorunlara doymuyor. Geçtiğimiz günlerde iOS 11 kod hatasından sonra yeni güncellemesi olan İOS 11.3 ile gelen Bug sorunu iOS kullananlarının canını sıkmaya başladı. Peki ya nedir bu iOS 11.3 Bug sorunu, bu hata nasıl düzeltiliyor? Tüm detaylar haberimizde.

Apple kısa süre önce iOS 11.3 güncellemesini sundu. Güncellemeyi telefonlarına uyarlayan iOS kullanıcıları Bug hatası ile karşılaştı. iOS 11.3 güncellemesi ile ortaya çıkan Bug sorunu bir anda akıllı telefon kullanıcılarının gündeminde oldu. Apple’ın yeni güncellemesi İOS 11.3 Bug sorunu nedir?

Apple iOS 11 hatasından sonra şimdi de iOS 11.3 Bug hatası ile gündemde. Akıllı telefonlarda normalde ekran görüntüsü alındığında ekran kenarlarında ince beyaz bir çizgi çıkıyor ve alınan ekran görüntünün ön izlemesi sol köşede yer alıyor. Ancak yeni ortaya çıkan iOS 11.3 Bug hatası sonucunda ekran görüntüsü alındığında ekranın bazı kısımlarını dengesiz beyaz bir gölge kaplıyor. 

iOS 11.3 Ekran Görüntüsü Sorunu

iOS 11.3 Bug sorununu detaylı inceleyecek olursak sorunun ekran görüntüsü alma sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Bu sorun ekran görüntüsü aldığınızda görüntünün çerçevesini kapatan beyaz alanın ekran görüntüsünün içine dahil oluyor. Bu şekilde görüntü üst kısımdan beyaz bir alanla kesilmiş gibi duruyor. Ve bu beyaz çizgi ince bir şekilde değil görüntünün üst kısmınsa ciddi büyüklükte beyazlık oluşturuyor.

Bug Sorunu Hata Nasıl Düzeltiliyor?

Hiç beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan bu sorun için halen kesin bir çözüm bulunmuyor. iOS 11 kod hatası için Apple kısa süre ince güncelleme sunmuştu. Ancak görülen o ki 11.3 güncellemesi ile sorunlar devam ediyor. Bu sorun için de yeni güncelleme yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Cihazınızı kapatıp açtığınızda sorun kısa süreliğine düzelmiş görünüyor ancak tamamen düzelmiyor.

İOS 11.3 ile Çakma Ekran Sorunu

Pahalı olmasından kaynaklı olarak piyasada iPhone ekranı diye satılan birçok çakma ekran yer alıyor. Orijinal ekran diye satılan bu çakma ekranlar uzun vadede iPhone telefonlarının devrelerine az da olsa zarar veriyor. Apple bu durumu fark etti ve kimseye çaktırmadan bir hamle yaptı. iOS 11.3 güncellemesi ile birlikte çakma ekranlar artık iPhone telefonlarda çalışmayacak. Apple’ın 11.3 güncellemesi güvenlik açısından birçok iyileştirme barındırıyor.

Apple bunu güvenlik notlarında şu şekilde belirtiyor;

iPhone aksesuarlarının kullanıcıların güvenliği için cihaz ile iletişime geçmesinde yeni bir protokolün geldiği yer alıyordu. Ancak bu aksesuarlar arasında Lightning kablo ve çevirici aparatların olduğu düşünülüyordu.

Bu açıklama ile birlikte Apple’ın çakma ekranların ve aksesuarların kullanımı engellediği ortaya çıkmış oldu. Böylece Apple’ın orijinal aksesuarı diye insanlara satılan çakma ürünler de engellenmiş olacak. Hatırlatmak isteriz ki Apple’ın orijinal parçalarını sadece Apple yetkili servislerinde bulabilirsiniz. Bu nedenle piyasada bulunan ve orijinal diye satılan ürünlerin yan sanayi olduğunu söyleyebiliriz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar