için kaldı

Facebook grupları ücretli mi oluyor? Facebook abonelik sistemi nedir?

Dünyanın en büyük kullanıcı oranına sahip sosyal medya ağı Facebook’ta artık gruplar ücretli mi oluyor? Facebook abonelik sistemi nedir?

Facebook grupları ücretli mi oluyor? Facebook abonelik sistemi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
22 Haziran 2018 Cuma 10:21

Popüler sosyal medya ağı Facebook ile ilgili yeni gelişmeler söz konusu. Söylenenlere göre Facebook grupları bundan sonra ücretli olacak. Yeni abonelik sistemi ile ücretli hale getirilecek olan Facebook düzeninin detayları merak ediliyor. İşte Facebook’un yeni gelir kapısıyla ilgili detaylar..

Teknoloji gündemini oluşturan konulardan biri de Facebook oldu. Facebook bugüne kadar tamamen ücretsiz kullanım sundu. Facebook gruplarının yöneticileri, gruptaki kişilere şimdiye kadar tamamen ücretsiz bir şekilde içerik hizmeti sunuyordu. Facebook ise gruplara reklam almadığı için hem kendi, hem de grup yöneticileri gelir elde edemiyordu.

Facebook grupları ücretli mi oluyor?

Bugün ortaya çıkan bilgilere bakılırsa Facebook gruplarda reklam özelliğini test etmeye başladı. Test edilen özelliğe bakılırsa Facebook grup yöneticilerine grup üyelerinden ücret talep edebilir. Alınan ücretin belli bir yüzdesi ise Facebook'a aktarılıp, geri kalan para ise yöneticilere kalabilir. Şuan için test aşamasında olduğu kaydedilen özelliğin kesin olarak devreye girip girmeyeceği bilinmiyor ancak Facebook’a ücretli gruplar eklenebilir. Yapılan açıklamaya göre sosyal ağ, grupların aylık abonelik sistemi ile belli bir ücret ödenmesi kurgusu üzerinde çalışıyor.

Facebook abonelik sistemi nedir?

Yeni test edilmeye başlanan özellikle birlikte grup yöneticileri Türk parası ile 150 TL'ye kadar üyelik ücreti talep edebilir. Üzerinde çalışmalar yapılan sisteme göre grup yöneticileri, kullanıcılardan 3.99 dolar ve 29.99 dolar arasında bir üyelik ücreti alabilecek. Yani belli bir grubun içeriğinden yararlanmak isteyenler, bunun için aylık ücret ödemek zorunda kalacak ve Facebook ise bu ücretten pay alarak gelir elde edecek. Abonelik ücretlerinin ise aylık olarak alınacağı düşünülüyor.  Abonelik sisteminin test sürecinde ebeveyn, yemek yapma ve ev temizliği ile ilgili olan gruplar yer alıyor. Facebook’un açıklamasına göre yeni özellikle birlikte grupların gelişmesi için zamanlarının çoğunu harcayan yöneticiler aynı zamanda bu işten gelir elde edebilecek. Böylece daha kaliteli içerikler üretilecek ve paylaşılacak. Sistemin Türkiye'de kullanılıp kullanılmayacağı ise şimdilik belli değil.

Facebook’a ilgi neden azaldı?

Sosyal medya ağı olarak yıllardır hizmet veren Facebook, geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimlerde, Rusya'nın etkisi ile yayılan yalan haberler dolayısı ile Trump'ın seçimi kazanmasına neden olduğu için yoğun bir tepki almıştı. Daha sonra yaşanan veri sızıntısı skandalı ile mahkemelik olan Facebook, Zuckerberg'in de ifade vermesi ile uzun bir süre boyunca gündemden düşmemişti. Yaşanan olaylar sonrası hisse değerleri düşüşe geçen ve gelirlerinde büyük kayıplar yaşayan Facebook, görünüşe bakılırsa yeni gelir kapıları elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Yaman Kadir En beğenilen yorum
Gurupların ücretli olucagına inanmıyorum olucaksada önce gurupları kişi adına resmî hale getirmesi gerektiğini düşünüyorum
Kadir yaman
Gurupların öncelikle kişi adına resmî hale getirin ve kurucuların artık emeğinin karşılığı alması lazım artık saatlerce net başında onay yapıyor zamanını harcıyor inşallah calışmalar doğrudur güzel bir sistem gelmesi lazım bu sistem şu çok vasat durumda tşk