Elon Musk için üretilen iPhone X kılıfının fiyatı ve özellikleri nedir?

Son günlerde yaptığı her işle gündeme oturan Elon Musk için üretilen iPhone X kılıfı kaç para? iPhone X kılıfının özellikleri neler?

Elon Musk için üretilen iPhone X kılıfının fiyatı ve özellikleri nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Mayıs 2018 Cuma 09:43

Elon Musk denilince akla ilk gelenlerden birisi elektrikli araçların mucidi olması ve uzaya ilk aracı gönderen kişi olması. Yani son zamanlarda adından çokça sık bahsettiren trend isimlerden biri diyebiliriz.  PayPal, Tesla, SpaceX gibi şirketleri ile inovasyon ve girişimcilik dehası olarak öne çıkan Musk, aynı zamanda çocuklar için bir ilkokul kuran birisi. Yapığı işlerle zaman zaman gündeme oturan Elon Musk şimdi de kendisi için yapılan telefon kılıfı ile gündeme geldi. Elon Musk için üretilen iPhone X kılıfının fiyatı ve özellikleri merak konusu oldu.

Elon Musk için üretilen iPhone X kılıfı kaç para?

Ünlü Rus aksesuar üreticisi Caviar tarafından satışa sunulan kılıfın fiyatı tam 4 bin 500 dolar. Bu da günlük kur üzerinden yaklaşık 20.000 TL demek. Neredeyse bir araba parası diyebiliriz. Otomotiv sektörünün devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk için tasarlanan bu kılıf, sınırlı sayıda üretilecek. Satışının olmayacağı açıklanan bu iPhone X kılıfı, telefonla birlikte özel üretim olarak sunulacak. Başlangıçta 99 adet üretilmesi planlanan kılıf, sipariş sayısı nedeniyle 999 adet üretilecek. Bu kılıfın takılı olduğu 64 GB değerinde bir depolamaya sahip olan iPhone X, tam olarak 4 bin 555 dolara satılacak. Aynı şekilde 256 GB depolama alanına sahip olan iPhone X ile 4 bin 805 dolara satılacak.  iPhone X Tesla'nın fiyatı 4000 dolar.

Elon Musk için üretilen iPhone X kılıfının özellikleri neler?

Güneş enerjisini aktif bir şekilde kullanan bu aksesuar telefonu şarj ederken, sahip olduğu IP67 sertifikasıyla da telefonu tozdan ve sudan koruyor. iPhone X için özel olarak üretilen bu kılıf telefona takıldığında telefonu normal haline göre kalınlaştırıyor. iPhone X’un kalınlığı 7.7 mm iken, bu kılıf uygulandıktan sonra telefon 16.2 mm kalınlığına ulaşıyor. Kameranın dışa olan çıkıntısını ortadan kaldıran tasarım, telefonun zarif görselliğini biraz bozuyor.

Telefonun arka kısmının neredeyse tamamını kaplayan bir güneş enerjisi paneli bulunuyor. Bu panel güneş ışığı ile beslenerek enerji üretiyor ve arkada ki güç tuşuna basıldığında bünyesinde ki enerjiyi iPhone X’un bataryasına aktarıyor. Bu sayede iPhone X kaliteli ve yenilenebilir bir PowerBank’a sahip oluyor. Güneş panelini çevreleyen karbon fiber kılıf yapısı, telefonun alabileceği darbeler için ideal önlem. iPhone X kılıfı bünyesinde bulunan tuş kaplamaları da yine güçlendirilmiş maddelerden yapılmış durumda.

Telefonunuzu yüz üstü bırakmanız güneş panellerinin çalışması için yeterli. Kenar kısımlar ise altından imal edilmiş. Suya dayanıklı olacak olan modelin IP67 sertifikası da bulunuyor. Elon Musk'a hediye edilecek modele özel olarak, Spaceman'e gönderme yapılarak "Made on Earth by Humans.", yani "Dünya'da ve insanlar tarafından yapıldı." şeklinde bir yazı da bulunacak.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar