için kaldı

Apple iOS 11.3 güncellemesinde neler var? iOS 11.3 güncellemesi nasıl yüklenir?

Apple uzun süredir beklenen iOS 11.3 güncellemesini destekleyen tüm Apple cihazlar için kullanıma sundu. Peki ya iOS 11.3 hangi iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarda kullanılabilecek?

Apple iOS 11.3 güncellemesinde neler var? iOS 11.3 güncellemesi nasıl yüklenir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
30 Mart 2018 Cuma 09:45

Apple dün akşam sessiz sedasız iPhone ve iPad'lerini güncelledi ve iOS 11.3 güncellemesini kullanıcılarına sundu. Peki bu güncellemeyi indirmeli miyiz? iOS 11.3 güncellemesi iPhone'ları nasıl değiştirecek?

Apple tarafından iPhone ve iPad'ler için iOS 11.3 güncellemesi yayınlandı. Dün gece kullanıcıların indirimine sunulan güncellemede çok önemli yenilikler bulunuyor. İşte milyonlarca kişinin beklediği iOS 11.3 hakkında detaylar.

Apple tarafından yayınlanan yeni sürüm, iPhone X için yeni Animoji karakterleri ve iPhone'lardaki eskiyen bataryaları işlemci sistemiyle kapatma özelliği de dahil olmak üzere, çok sayıda yeni özelliğe sahip. Bunun dışında gelen özelliklerin tamamına değindiğimiz yazımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Son bahsettiğimiz özellik, Apple'ın beklenmedik kapanmalarını önlemek içindi. iPhone'lardaki en yüksek işlemci performansının, telefonları otomatik olarak yavaşlattığı keşfedildiğinde, Apple'ın karşılaştığı birçok eleştiri, Apple'ı kullanıcılarından özür dilemeye zorlamıştı. Güncelleme ile birlikte iPhone bataryaları kaç yaşında olursa olsun müşterilere tüm kısıtlamaları kapatma seçeneği sunulacak. iPhone'lardaki batarya skandalının ardından, Apple cihazlarına yeni bir ayar seçeneği getirdi.

Artık cihazınızda Ayarlar > Batarya menüsüne girdiğinizde, pilinizin aşınma oranını görebileceksiniz.Ayrıca cihazın pili iyi durumda değilse, bataryanın değiştirilmesi konusunda uyarı alınacak. Bu özellik iPhone 6 ve üstü modellerde geçerli olacak.Kullanıcılar cihazlarından maksimum performansı alabilmek için güç yönetimi özelliğini istedikleri gibi aktif veya pasif hale getirebilecekler. Bu özelliğe Ayarlar > Batarya bölümünden ulaşilabilecek. Söz konusu özellik iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE ve iPhone 7 modellerinde geçerli olacak.

iOS 11.3 ayrıca iPhone X sahipleri için dört yeni Animoji'yi tanıttı. Bunlar aslan, ayı, ejderha ve kafatasından oluşmakta. ARKit 1.5 geliştiricilere açıldı. ARKit sayesinde duvar, kapı ve diğer yüzeylere sanal objeler yerleştirilebilecek. Ayrıca harita editörü sayesinde yüzeylerin yapısı çok daha iyi bir şekilde okunabilecek.

Yeni Sağlık Kayıtları özelliği Sağlık uygulaması içine eklendi. Bu özellik hastaneler, klinikler ve Sağlık uygulamasının kendisinde bulunan kayıtları bir araya getirecek ve organize edecek. Servis şifre korumalı olacak.Müzik klipleri Apple Music’e eklenebilecek. Kullanıcılar bu klipleri izlerken hiçbir şekilde reklamlar tarafından rahatsız edilmeyecekler.

Business Chat özelliği beta olacak eklendi. Gelişmiş Mobil Konum özelliği sayesinde kullanıcının konumu kolaylıkla acil servislere gönderilebilecek. Bu özellik telefonu kullandığınız ülkeye göre aktif edilebilecek.

iOS 11.3 güncellemesini hangi iPhone modelleri alacak?

iPhone X
iPhone 8 Plus, iPhone 8
iPhone 7, iPhone 7 Plus
iPhone 6s Plus, iPhone 6s
iPhone 6, iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

iOS 11.3 büyük bir güncelleme

iOS 11’e geçen tüm cihazlara gelen güncelleme, ortalama 700 MB boyuta sahip. Güncellemeyi almak için iCihazların “Yazılım Güncelleme” bölümünü ziyaret etmeniz yeterli.

Beta yazılımına güncellemeden önce aygıtınızı hazırlama

iOS beta sürümünü yüklemeden önce iTunes'da aygıtınızı yedeklemek için bu bölümü kullanın ve ardından yedeklemenizi arşivleyin veya kopyalayın. Bir iOS beta güncellemesinden sonra iOS'in geçerli sürümüne geri dönmek isterseniz yalnızca arşivlenmiş veya kopyalanmış bir iTunes yedeklemesini kullanabilirsiniz.

iTunes'un en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes'u açın.
iOS aygıtınızdaki veya Apple Watch'unuzdaki Sağlık ve Aktivite verilerini kaydetmek istiyorsanız yedeklemenizi şifrelemeniz gerekir: "[Aygıt] yedeklemesini şifrele" kutusunu seçin ve kolay hatırlayabileceğiniz bir parola oluşturun.

Parolanızı not edin ve güvenli bir yerde saklayın. Bu parola olmadan iTunes yedeklemelerinizi kurtarmanız mümkün değildir.

Sağlık ve Aktivite verilerinizi kaydetmeniz gerekmiyorsa şifrelenmemiş bir yedekleme oluşturabilirsiniz. Bunun için Şimdi Yedekle'yi tıklamanız yeterlidir.Yedeklemenin tamamlanmasını bekleyin. Ardından bilgisayarınızda iTunes > Tercihler > Aygıtlar'a gidin.
Yedeklemenizi arşivleyin veya kopyalayın: Mac kullanıyorsanız oluşturduğunuz yedeklemeyi Kontrol tuşuna basarak tıklayın ve Arşivle'yi seçin. Windows kullanıyorsanız yedeklemenizi bulun, kopyalayın ve bu kopyayı başka bir konuma kaydedin. iOS'in geçerli sürümüne geri dönmek isterseniz bu arşivlenmiş veya kopyalanmış yedeklemeye ihtiyaç duyarsınız.Artık iOS beta sürümünü yükleyebilirsiniz. iOS beta sürümünü güncel tutmayı unutmayın.

Yeni iOS güncellemesi olduğunu bildiren bir uyarı gördüğünüzde güncelleme yapma

Bu uyarı, aygıtınızdaki iOS beta sürümünün süresinin dolduğu ve güncelleme yapmanız gerektiği anlamına gelir. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye dokunun ve güncellemeyi yükleyin. Kullanılabilir bir güncelleme görmüyor musunuz? Sonraki bölümü kullanarak iOS'in son halini almış, beta olmayan bir sürümüne güncelleme yapın. Beta profilini zaten kaldırdıysanız bunun yerine aygıtınızı genel beta programına veya Developer beta programına kaydettirebilirsiniz.

iOS beta sürümünü kaldırma

iOS beta sürümünü kaldırmak için aygıtınızı silip geri yüklemeniz gerekir. Ardından, arşivlenmiş bir yedeklemeniz* varsa bu yedeklemeden yararlanarak aygıtınızı yeniden ayarlayabilirsiniz. Şunları yapın:

iTunes'un en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın ve şu yönergeleri izleyerek aygıtınızı kurtarma moduna alın:
iPhone X, iPhone 8 veya iPhone 8 Plus için: Sesi Aç düğmesine basıp hemen bırakın. Sesi Kıs düğmesine basıp hemen bırakın. Ardından, kurtarma modu ekranını görene kadar Yan düğmeyi basılı tutun.
iPhone 7 veya iPhone 7 Plus için: Uyut/Uyandır düğmesiyle Ses Kısma düğmesini aynı anda basılı tutun. Apple logosunu gördüğünüzde düğmeleri bırakmayın. Kurtarma modu ekranını görünceye kadar basılı tutmaya devam edin.
iPhone 6s ve önceki modeller, iPad veya iPod touch için: Uyut/Uyandır düğmesiyle Ana Ekran düğmesini aynı anda basılı tutun. Apple logosunu gördüğünüzde düğmeleri bırakmayın. Kurtarma modu ekranını görünceye kadar basılı tutmaya devam edin.
Geri Yükle seçeneği göründüğünde bu seçeneği tıklayın. Bu işlemden sonra aygıtınız silinir ve iOS'in geçerli, beta olmayan sürümü yüklenir.
Geri yükleme işleminin tamamlanmasını bekleyin. İstenirse Apple Kimliğinizi ve parolanızı girerek Etkinleştirme Kilidi'ni kapatın. Geri yükleme işlemi tamamlanmazsa ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra aygıtınızı arşivlenen yedeklemenizden ayarlayabilirsiniz. Bu yedekleme, iOS'in önceki bir sürümüne ait olmalıdır.

iOS beta sürümüne sahip bir aygıtı yedeklerseniz bu yedekleme, iOS'in eski sürümleriyle çalışmaz. Örneğin iOS 11 beta sürümünden iOS 10.3.3'e geri dönerseniz iOS beta sürümünü kullanırken yaptığınız yedekleme geri yüklenmez. Bunun yerine, iOS beta sürümünü yüklemeden önce aldığınız bir yedeklemeden geri yükleme yapın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar