için kaldı

Kota aşımında internet kesilecek iddiasına yalanlama

Türk Telekom’un Adil Kullanım Kotası’nı dolduranlar için artık interneti yavaşlatmayacağı direkt keseceği iddia edilmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Telekom, internetin kesileceğine yönelik iddiaları yalanladı.

Kota aşımında internet kesilecek iddiasına yalanlama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
15 Şubat 2019 Cuma 10:58

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) adil kullanım kotasını (AKK) kaldırmıştı.

İnternet servis sağlayıcıları tarafından açıklanan fiyatlar, tüketicilerin internete bağlanmak için servet ödemesini gerektiriyordu ki Türk Telekom, yeni çözümü ile ISS’lere önerisini sundu.

Türk Telekom tarafından ISS’lere gönderilen ‘Al-Sat Paket/Tarife Revizyonu’ başlıklı yeni toptan fiyat listesi, BTK tarafından onaylanması halinde ISS’ler tarafından %5 Özel İletişim Vergisi ve %18 KDV eklenerek tüketicilere sunulacak. Türk Telekom’un toptan satış listesindeki internet fiyatları ise şu şekilde sıralanıyor;

8 Mpbs - 51.61 TL

16 Mpbs - 59.52 TL

24 Mpbs - 73 TL

35 Mpbs - 99.60 TL

50 Mpbs - 109.63 TL

100 Mpbs - 146.30 TL

Kota dolunca internet kesilecek iddiası

Hayata geçecek yeni uygulamaya göre satışları durdurulan AKK’li paketlere abone olan kullanıcılar, 1 Nisan tarihine kadar sahip oldukları hız üzerinden limitsiz internet kullanmaya devam edecekler. Ancak 1 Nisan’dan itibaren tüm kullanıcılar duran kotalı tarifelere geçiş yapacaklar ve kotaları bittiğinde internet hizmetleri kesilecek. Uygulamanın resmileşmesi BTK'nın onayını bekliyor

Bir başka deyiş ile 1 Ocak 2019 tarihinden önce AKK’li bir internet paketine abone olmuş kullanıcılar, şu ana kadar kotaları bitse dahi yavaş da olsa internet kullanabiliyorlardı. 1 Nisan itibarıyla ise internet hizmetleri kesilecek. Bu durumda kullanıcılar ya ek kota paketi satın alacaklar ya da limitsiz internet tarifelerinden birine geçiş yapacaklar.

Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Başkanı Dağhan Uzgur, AKK uygulamasının kaldırma nedeninin interneti yavaşlatmak olmadığını hatırlatırken, ‘’Biz bu yola internet hızı düşmesin, Türk gençliği en hızlı şekilde, ucuz ve kotasız şekilde internet kullanabilsinler diye çıktık ama geldiğimiz noktada daha önce kotası bittiği için internet hızı düşen ama erişimi kesilmeyen abonenin artık interneti tamamen kesilecek.’’ dedi.

Türk Telekom'dan yalanlama

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Telekom'dan habere ilişkin "Tamamıyla gerçek dışıdır, 1 Nisan’dan sonra da taahhütlü ya da taahütsüz bir şekilde Türk Telekom internet ailesine katılmış mevcut müşterilerimiz limitsiz bir şekilde internetin keyfini sürdürmeye devam edeceklerdir" cevabı geldi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar