Yıldırım Demirören: 2024 finalleri için UEFA'ya güçlü bir dosya sunduk

TFF Yönetim Kurulu, olağan genel kurul toplantısında 2024 adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "UEFA'ya güçlü bir dosya sunduk. Devletimizin verdiği garantiler, 92 bin kişilik yeni Olimpiyat Stadımız, ulaşım imkanlarımız bize finalleri getirecek" dedi.

Yıldırım Demirören: 2024 finalleri için UEFA'ya güçlü bir dosya sunduk
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Haziran 2018 Cuma 15:59

Türkiye'nin EURO 2024 adaylı hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım Demirören, "İnanıyorum ki, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri ile tarihi bir adım atacağız. Tek hedefimiz Cumhuriyetimizin 101. yılını EURO 2024 ile taçlandırmak. Bu yolda çok emek verdik, 2024'ü hak ettik. Bir yıllık süreçte çok önemli çalışmalar yaptık. UEFA'ya güçlü bir dosya sunduk. Devletimizin verdiği garantiler, 92 bin kişilik yeni Olimpiyat Stadımız, Ankara'da inşa edilecek yeni futbol mabedi, 2024 hatıra ormanı, ulaşım imkânlarımız bize finalleri getirecek. Hükümetimizin inşa ettiği genç stadyumlar, bize büyük güç veriyor. Avrupa futboluna yeni heyecan katacağız. Buna ülkece hazırız. Gerek halkımız, gerek ligimizde oynayan yabancı oyuncularımız, gerek Avrupalı dostlarımız, 2024'ün Türkiye'ye verilmesini gönülden destekliyor. UEFA, ülkemizin futbol aşkına, organizasyon gücüne güveniyor." vurgusunu yaptı.

"Türk futbolu artık Avrupa Futbol Şampiyonası ile taçlanmalı"

EURO 2024 hazırlıkları hakkında konuşan Demirören, "4 saatlik bir uçuşla bir milyardan fazla insanın rahatça ulaşabileceği bir coğrafi ayrıcalığa sahibiz. Avrupa'nın en iyi milli takımlarını Afrika ve Asya ile buluşturmak istiyoruz. Biz 1 oyla ev sahipliğini kaybettiğimizde bile muazzam bir Avrupa futbol şampiyonası düzenleme idealimizden asla vazgeçmedik. Şimdi de Avrupa futbolu için en iyi turnuvayı düzenleme sözü veriyoruz. Verdiğimiz bu sözü de tutarız. Bu sözü Avrupa futbolunun gelişimi için veriyoruz. Bu sözü yaş ortalaması 28.7 olan halkımıza, gelecek nesillere ilham kaynağı sunmak için veriyoruz. İnanıyoruz ki şimdi sıra bizde. Futbol tutkumuzu bütün Avrupa ile paylaşmak istiyoruz. Elit stadyumlarıyla Türk futbolu artık Avrupa Futbol Şampiyonası ile taçlanmalı." açıklamasında bulundu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar