Video hakem uygulaması Çağlar'ı oyundan attırdı

Video hakem uygulamasının yardımıyla Çağlar Söyüncü'yü, oyundan atan karşılaşmanın hakemi, maç sonrası pişman olduğunu açıkladı.

Video hakem uygulaması Çağlar'ı oyundan attırdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
30 Ekim 2017 Pazartesi 15:49

Bundesliga'nın 10. haftasında oynanan Stuttgart-Freiburg maçında A Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü VAR yardımıyla kırmızı kart gördü.

Maçın 11. dakikasında Freiburg savunmasında Çağlar bir topu rakibi Daniel Ginczek'in önünde kontrol etti ve konuk ekip uzun süre top dolaştırdı.

Tam 50 saniye sonra Freiburg olgun bir atak geliştirirken hakem Tobias Stieler düdüğünü çalıp oyunu durdurdu ve video hakeme başvuracağına dair eliyle TV ekranı işareti yaptı.

ÇAĞLAR'I VİDEO HAKEM SİSTEMİ OYUNDAN ATTIRDI

O anda kimse Stieler'ın hangi pozisyona baktığını anlayamadı. Araçta bulunan Felix Zwayer'in uyarısını dikkate alan Stieler, pozisyonu izledikten sonra Çağlar ile Ginczek arasındaki mücadelenin olduğu yere geldi.

Stuttgart lehine frikik veren hakem Çağlar'a da bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi.

ÇAĞLAR'A 1 MAÇ CEZA

Almanya Futbol Federasyonundan (DFB) yapılan açıklamada, Çağlar Söyüncü'ye sportmenliğe aykırı davranışından dolayı 1 maç ceza verildiği ifade edildi. Kulübün ve futbolcunun verilen cezaya itiraz etmeyeceği kaydedildi.

Söyüncü, ligde dün oynanan ve Stuttgart'ın 3-0 galip geldiği karşılamanın 12. dakikasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görmüştü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar