için kaldı

Türkiye Yunanistan'ı 2 golle geçti

EURO 2020 elemelerindeki Fransa ve İzlanda sınavlarına hazırlanan Milli Takım özel maçta Yunanistan'ı 2-1 mağlup etti. Milli Takım’ın gollerini Cengiz Ünder ve Kenan Karaman kaydetti.

Türkiye Yunanistan'ı 2 golle geçti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
31 Mayıs 2019 Cuma 09:16

UEFA EURO 2020 Elemeleri'nde Fransa ve İzlanda ile kritik maçlara çıkacak olan A Milli Takım, bu sınavlar öncesinde ilk hazırlık maçında Yunanistan ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar, rakibini 2-1 yenerek zorlu periyoda iyi bir başlangıç yaptı.

Cengiz öne geçirdi

Milliler, maça etkili başladı. 8. dakikada Cenk Tosun’un ceza sahası dışından sert şutunu kaleci güçlükle çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı. 11. dakikada Yusuf Yazıcı’nın pasında topla buluşan Cengiz Ünder’in ceza yayı üzerinden sert şutu ağlara gitmesiyle Milli Takım 1-0 öne geçti.

Kenan siftah yaptı

17. dakikada defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topta araya giren Cengiz Ünder pasını altı pas içindeki Kenan Karaman’a bıraktı. Bu futbolcunun dönerek yerden vuruşu kalecinin sağından filelerle buluştu ve durum 2-0 oldu.

Milli futbolcu, ay-yıldızlı formayla ilk golünü kaydetti. 24. dakikada Samaris’in ceza sahası dışından yerden sert şutu kale direğine çarparak auta çıktı. 39. dakikada sağ kanattan Yusuf Yazıcı’nın ortasında penaltı noktasına yakın bir yerden Okay Yokuşlu’nun kafa vuruşu üst direğe çarparak dışarı çıktı. İlk yarı 2-0 noktalandı.

İkinci yarıda tempo düştü

İkinci yarıya iki takım da oyuncu değişiklikleri ile başladı. İlk yarıya göre tempo düşerken Milliler yakaladığı fırsatlarda fileleri bulamadı. Maçın son dakikasında Milliler'in ofsayt nedeniyle duraksadığı anda Kourbelis durumu 2-1'e getirirken mücadele böyle noktalandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar