için kaldı

Türkiye Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Takım, 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda.. Avrupa Şampiyonası'na katılmak için 1 puana ihtiyacı olan Ay Yıldızlılar, İzlanda ile golsüz berabere kaldı finaller biletini aldı.

Türkiye Avrupa Şampiyonası'nda
Son Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 22:08
14 Kasım 2019 Perşembe 21:50

Bu maç öncesi finaller için 1 puana ihtiyacı olan A Milli Takım, maça kontrollü başlarken; mutlak galibiyete ihtiyacı olan İzlanda daha etkili oldu. İlk dakikalardan itibaren topu rakip kaleye götürmek isteyen İzlanda, savunmamızı aşamadı. İzlanda ilk yarıda tehlikeli gelemezken; Milliler, 2. yarıda oyundaki üstünlüğü ele geçirdi. Rakibin direncini kıran Ay Yıldızlılar, İzlanda kalesinde de tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Ancak iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından puanını 20 yapan A Milli Futbol Takımımız, rakibi ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu ve Euro 2020 biletini aldı.

Güneş'ten 2 değişiklik

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda maçına Fransa maçına göre 2 değişiklikle çıktı. Hastalığı nedeniyle aday kadroya çağrılmayan Kenan Karaman ve sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci'nin yerine Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu 11'de şans buldu.

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden Güneş, savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Orta sahada, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu görev yaparken, hücum hattında Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz sahaya çıktı.

Maçtan önemli anlar

8.' Sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder, ceza yayına sokulduktan sonra yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Halldorsson uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

30.' Ay-Yıldızlılar, önemli bir fırsattan faydalanamadı. Mehmet Zeki Çelik'in sağdan ortasında penaltı noktası civarındaki Burak Yılmaz'ın uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Türkiye, 2 önemli gol pozisyonuna girerken, İzlanda ise A Milli Takım kalesinde tehlike oluşturamadı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

 2. yarı

46.' Hakan Çalhanoğlu'nun soldan ceza sahasına ortasında Skulason'un uzaklaştırmaya çalıştığı top Arnason'a çarpıp sol direğin yanından kornere gitti.

54.' Cengiz Ünder'in sağ köşe bayrağı yakınına bıraktığı topu Burak Yılmaz orta şut karışık kaleye gönderdi. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak soldan ktaca kadar gitti.

57.' Hakan Çalhanoğlu'nun İzlanda yarı sahasının orta sağından ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşa altıpas sol ön çizgisi yakınında Çağlar Söyüncü yükseldi. Son anda defans araya girdi ve topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.

63.' Ozan Tufan'ın kaleyi karşıdan gören ve yaklaşık 27 metre uzaktan sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

66.' Hakan Çalhanoğlu'nun sol kanada bıraktığı topu Cengiz Ünder, ortaladı. Altıpas ön çizgisi üzerinde Okay Yokuşlu ve Çağlar Söyüncü birlikte yükselmelerine karşın, iki oyuncu da kafayı vuramayınca Milliler önemli bir fırsattan yararlanamadı.

82.' İzlanda çok tehlikeli geldi. Kornerden gelen topa Sigurdsson kafayı vurdu. Kaleci Mert'i geçen meşin yuvarlağı Merih Demiral, kale çizgisi üzerinden çıkardı ve mutlak golü önledi.

90+1.' Yusuf Yazıcı'nın sol kanattan cezasahasına ortasında top üst direkten döndü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar