Sörloth, Şota'yı egale etti

Trabzonspor'un Norveçli oyuncusu Alexander Sörloth, ligde ilk 9 haftalar dikkate alındığında attığı 6 gol ve yaptığı 3 asistle, 95-96 sezonunda Şota'nın ulaştığı 6 gol üç asistlik performansı yakaladı.

Sörloth, Şota'yı egale etti
Son Güncelleme: 30 Ekim 2019 Çarşamba 15:38
30 Ekim 2019 Çarşamba 15:09

Trabzonspor'un Norveçli oyuncusu Alexandar Sörloth, ligde ilk 9 haftalar dikkate alındığında attığı 6 gol ve yaptığı 3 asistle, 95-96 sezonunda Şota'nın ulaştığı 6 gol üç asistlik performansı yakaladı. Sörloth ayrıca ligde de oynanan süreler dikkate alındığında skora en çok katkı yapan isim olmayı başardı.

Norveçli golcü, geride kalan 9 haftalık süreçte 6 gol üç asistle skora en fazla katkı yapan futbolcu oldu. Sörloth 9 gol atan Alanyasporlu Cisse ve 8 gol bir asistlik performansı ile Malatyasporlu Jahovic takip etti.

Alexander Sörloth kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Alexander Sörloth 1995 doğumlu ve 1.95 boyunda. Futbol mesleği ise ailesinden kalan bir miras. Babası Göran Sörloth’te Norveçli eski futbolcu ve oğlu gibi forvet pozisyonunda oynuyordu. Baba Goran Sörloth’u bir sezon yani 1993 - 94 yılında Türkiye’de Bursaspor’da forma giydi.

Alexander Sörloth’in kariyerine gelinecek olursa, 23 yaşındaki oyuncu Futbola Norveç takımlarından RBK Alt yapısından başladı. Ardından Rosenborg’tan Bodo Gilmt’e kiralık, ve sonrasında Hollanda kulübü FC Groningen’e ise 550 bin Euro karşılığında bonservisiyle satıldı. Buradan da Danimarka takımı FC Midtjylland’a 450 bin Euro’ya satılan Sörloth, 2017 - 18 sezonunda İngiliz ekibi Crystal Palace’ye ise 9 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Oyuncu Crystal Palace tarafından geçen sezon Belçika ekibi KAA Gent’e 350 bin Euro karşılığında kiralandı.

İngiliz Premier Ligde 12 maç oynayan Norveçli oyuncu gol ve asiste imza atamadı. Belçika’da da 22 karşılaşmada 5 gol, 3 asistlik bir performansa imza attı. Oyuncunun güçlü ve zayıf yanlarının tarifinde ise ara pas verme, kilit pas verme, hava topu, defansa katkı güçlü olarak gösterilirken bitiriciliği ise zayıf diye tanımlanıyor. 

Rosenborg

Futbola Strindheim'de başlayan Sörloth altyapısını Strindheim ve Rosenborg'ta aldı. Profesyonel kariyerine babasının da uzun yıllar oynadığı Rosenborg'ta başlayan oyuncu, 2012-2015 yılları arasında Rosenborg forması giydi. Rosenborg'un yedek takımıyla 46 maça çıkıp 18 gol attı. A takımla ise 6 maça çıkıp gol kaydedemedi ve 2015'te Bodo Glimt'e kiralandı.

Bodo Glimt

Bodo Glimt formasıyla geçirdiği bir sezon boyunca 26 maça çıkıp 13 gol atan Sörloth dikkat çekti. Sezon sonunda Rosenborg'a geri döndü ve Avrupa takımlarından teklif aldı.

Groningen

2016 yılının başında 550 bin euro bedelle Groningen'e transfer oldu. Groningen'de 38 maça çıkıp 5 gol attı. Hollanda'da geçirdiği bir sezonun ardından ülkesinin önemli takımlarından Midtjylland gitti.

Midtjylland

Groningen'den 450 bin euro bedelle transfer edilen Sörloth 19 maçta 10 gol atarak sadece 6 ayda çok önemli bir gelişim gösterdi ve Avrupa'nın önde gelen liglerindeki takımların radarına girdi.

Crystal Palace

Midtjylland performansıyla Premier Lig ekibi Crystal Palace'a tam 9 milyon euro bonservisle giden Sörloth, forma şansı bulduğu 16 maçta gol kaydedemedi. Gözden düştüğü için tekrar kiralama yöntemiyle başka takımın yolunu tuttu.

Gent

Bir sezon önce 9 milyon euro bonservis ödenerek alınan Sörloth, ertesi yıl Belçika ekibi Gent'e kiralandı. 19 maça çıkıp 4 gol atabilen Norveçli golcü sezon sonu tekrar İngiltere'ye döndü.

Trabzonspor

Crystal Palace, Sörloth'u Gent'ten sonra Trabzonspor'a kiraladı. 2 yıllık kiralık anlaşma, 6 milyon euro değerinde bir satın alma opsiyonu da içeriyor. Trabzonspor kariyerine müthiş bir giriş yapan Alexander Sörloth, 9 maçta 6 gol atıp üç asist yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar