için kaldı

Fatih Terim: Tarihe geçmek sizin elinizde

Galatasaray, pazar akşamı hem galibiyetlerine devam etmek hem de Kadıköy’deki 20 yıllık hasretine son vermek istiyor. Terim, “Tarihe geçmek sizin elinizde” dedi.

Fatih Terim: Tarihe geçmek sizin elinizde
Son Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 10:53
18 Şubat 2020 Salı 10:31

Galatasaray'da artık tek gündem Fenerbahçe derbisi. İkinci yarının başlamasıyla beraber ritmini bulan sarı-kırmızılı ekip, Yeni Malatya engelini de aşarak ligde üst üste 6 maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bu süreçte en fazla galibiyet alan, en fazla gol atan (18) ve en az gol yiyen (3) takım olmayı başardı. Ayrıca ortaya koyduğu yüksek tempo teknik heyet ve taraftarları memnun ederken pazar akşamı oynanacak derbi öncesi beklentileri yükseltti.

Kadıköy'de şampiyon olduk

Teknik direktör Fatih Terim, oyuncularını bu zorlu karşılaşmaya hazırlamaya başladı. Ligde kritik bir noktaya geldiklerini ve zirve için galibiyetlerin devam etmesi gerektiğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, en büyük düşmanlarının stres olduğunu belirterek "Biz Kadıköy'de kupa kaldırmış bir takımız. Bu maça da aynı rahatlıkla çıkacağız ve galibiyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu. Terim, 20 yıldır kazanamamalarıyla ilgili ise, "Artık yeni bir sayfa açmak ve tarihe geçmek sizin elinizde. Bu fırsatı kaçırmayın" ifadesini kullandı.

36 puanlık destek

Galatasaray ikinci yarının başlamasıyla beraber geçen 5 haftada 5'te 5 yaptı. 15 puan topladı. Aynı süreçte rakipleri Sivasspor (11), Beşiktaş (9), Fenerbahçe (8), Başakşehir (5) ve Alanyaspor (3) toplamda 36 puan kaybetti. Büyük bir çıkışa imza atan Cimbom rakiplerinin kayıplarıyla yeniden ligde iddialı hale geldi.

Fatih Terim 8 yıldır kazanamadı

Fenerbahçe derbisi Galatasaray gibi, Fatih Terim açısından da büyük önem taşıyor. Süper Lig'de en son Aralık 2012'de Fenerbahçe karşısında derbi galibiyeti göre Terim, teknik direktörlük kariyerinde sarı-lacivertli ekiple karşılaştığı 25 maçta sadece 5 galibiyet alabildi. 11 beraberlik, 9 yenilgi yaşadı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar