Şenol Güneş ''Galibiyeti takım olarak kazandık.'' dedi.

Beşiktaş'ın Başakşehir'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayla ilgili Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Ben yenmedim biz yendik Başakşehir’i. Beşiktaş takımı olarak maçı kazandık” dedi.

Şenol Güneş ''Galibiyeti takım olarak kazandık.'' dedi.
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Nisan 2019 Pazar 10:10

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Beşiktaş evinde Medipol Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Müsabaka sonrası basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kazanmaları gereken bir maçı kazanmak istediklerini gösterdiklerini ifade etti.

Güneş açıklamalarına “Yorulduk ama hak ettiğimiz bir sonuçla ayrıldık. Öncelikle bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftara teşekkür edip saygılarımı sunuyorum. Gol yememize rağmen oyundan kopartmadılar. Aksine direncimizi yerine getirdiler. Oyuna iyi başlamıştık. Zaman zaman öndeki baskılarda bireysel kopukluk vardı ama rakip oyuna ortak oldu. Defans takımı görünmesine rağmen ofanstaki becerileri etkili oyuncuları sayesinde daha etkili oldular. Bu durumda alternatiflerine bakarsak fazlasıyla var. Stoperde iki eksikleri vardı olumsuz bir durumdu. Usta oyunculara karşı kazanmak güzel. Rakibin kısa boylu olmasını duran topta 1 tane değerlendirebildik. İlk yarıda hem ribaund alamadık, hem defansta rakibe uzak oynadık. İlk yarıya göre ikinci yarı oyun disiplininden kopmadan daha doğru yaparak ortaya çıkınca kazanılan bir maç oldu. 10 kişi kalan takıma karşı 70 metreden gol yedik. Hazır değildik. Konsantrasyon yüksek olmadığı zaman her takımın başına gelir” cümleleriyle devam etti. 

“Öndeki oyuncuların bekleri kovalaması gerekiyordu” 

Medel’in sakatlanması hakkında konuşan Güneş, “Medel zaman zaman iyiydi. Caner, Adem kenarda oynaması daha riskliydi. Medel’in daha kontrolü vardı. Değişiklik yaptıktan hemen sonra gol yedik. Yediğimiz golün pozisyonla ilgisi yok. Duran topun uzun kullanılması bizim hatamızdan kaynaklandı. Ortada düşündüğümüz baskıyı yapamamıştık. Medel’i o yüzden ortaya aldım. Gol gelip baskı gelince bunu bozmakta istemedim. İkinci yarı iyi gidince bunu bozmadık. Öndeki oyuncuların bekleri kovalaması gerekiyordu. İkinci yarıda buna izin vermedik. Hataları azaltınca iş düzeldi. Medel’in sakatlığı sonrası Kagawa’yı aldık. Dorukhan’la Atiba’yı ortaya çektik. Ben bir şey söylediğimde siz bana inanmayın arkasından çok şey söylerim. Bugün bir risk alıyorsunuz ama oyun başında almadık. Adem bugün çok koştu ama oyunu iyi okumanız lazım. Adem, Burak önde top tutmadı kaptırdıkları pozisyon bize geldi. O zaman Adem’in orada olmasının bir önemi kalmadı ama Adem iyi bir oyuncu. Savunma yönü iyi olmayan bir oyuncu. Bu riski niye aldık. Kazanmamız gerekiyordu. Bugün kazandık ben haklıyım” diye belirtti. 

“Karius’un elektriği hala oturmadı” 

Karius’u sıçramadığını anlatan Güneş, “Takımla elektriği tam oturmadı. Hala da oturmadığını düşünüyorum. Bu bir olumsuzluk değil karakter meselesidir. Mesela Lens ilk geldiği sene çalışırken bile duygusu yoktu. Şimdi çok çalışıyor eksik kalıyor. Oyuncu ile ilgili olumsuzluğu kamuoyuna paylaşarak gitmem. Takım içindeki uyumu birlikteliği sıcaklığı kayboldu. Çok sahiplenen oyuncu kopabilir. Oyunculuk kadar ilişkilerinde öne çıkması gerekiyor güven duygusu ile birlikte. Öğünden beri daha iyi gidiyor” diye belirtti. 

“Burak bu yetenekleriyle dünya çapında bir oyuncu” 

Oyuncuların eleştirilmesi hakkında da konuşan Güneş, “Kötü oynanan maçlarda oyuncular ile ilgili ne mesajlar geldiğini biliyorum. Bunlar olacak. Biz yanlış bir yerden giriyoruz. Bu Arda içinde Gökhan içinde Caner içinde Mehmet Topal içinde geçerli. Biz onların iyi olmasını sağlamak yerine aşağıya çekiyoruz. Dünya çapındaki bir oyuncuyu kaybettik. Suarez’i, bir başkasını seyrediyorsanız bu bizim kaybımız. Buralarda taviz vermeden eleştiri yapabilirsek bunları yukarı çıkarırız. Burak bu yetenekleriyle dünya çapında bir oyuncu. Başarıları var başarısızlıkları var ona bağlı eleştiriler var. Bugün Burak yaptığı konuşmasında çok güzel konuştu. Can Bartu’yu idol alması çok güzel bir şey. Can Bartu abiyede yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Böyle olabilmek kolay değil. Keşke Burak’ta diğerleri de öyle olsa. Saha içerisinde bu kadar enerji sonucunda hatalar yapılabiliyor. Kayıp futbolcuları biz kaybediyoruz” dedi. 

“Takım olarak kazandık” 

Oyuncular ve takım olma hakkında konuşan Güneş, “Başarılı olan istikrarlı oyuncular tutulur, diğerleri değiştirilir. Bugün Başakşehir’in forvetinde Demba Ba, Adebayor ve Bajic var. Bunları çok sık değiştirdiğinizde de sorun olur. Ana iskeleti bozduğunuz zaman her takım tartışılır hale gelir. Ben yenmedim biz yendik Başakşehir’i. Beşiktaş takımı olarak maçı kazandık. İlk yarıda ve geçen senedeki kaybettiğimiz maçlarda kazanabilecek maçlardı. Buradan Şenol hoca başarısız ya da bugün yendik başarılı denilmez. Takım olarak kazandık. Hataların sorumlusu benim” diye ifade etti. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar