Terim: Son şansı verdik, ocak ayında gönderilecekler

Kaybedilen Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulunan Fatih Terim, Ocak'ta bazı isimleri takımdan göndereceklerini ifade etti.

Terim: Son şansı verdik, ocak ayında gönderilecekler
Son Güncelleme: 27 Ekim 2019 Pazar 22:18
27 Ekim 2019 Pazar 22:16

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş'a mağlup oldukları maçın ardından Ocak'ta bazı isimleri takımdan göndereceklerini açıkladı. 
 
"MAALESEF BAZI ŞEYLER OLMUYOR"

Karşılaşmayı değerlendiren Fatih Terim "Oyunu değerlendirmeden önce Galatasaray'ı değerlendirelim. Gerek bireysel olarak, gerek takım olarak her şeyin farkındayız. Taktik, oyuncu tercihleri, hepsinin farkındayız. Bunları değiştirmeye de çalışacağız. Bir yerden başlarsak, o eşiği geçeriz diye oyuncu ısrarım var. Bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz ama maalesef bazı şeyler olmuyor. Onunda mesajlarını küçük küçük veriyorum. İsyanım bundan. Kimseye bir kabahat bulmak istemiyorum. Ben varken, sorumlu benim, öyle bir sıkıntı yok" dedi.
 
"BEDEL ÖDÜYORUZ"
 
Açıklamalarına devam eden Fatih Terim "Galatasaray gibi oynamamız için uğraşıyorum. İlk yarı ilk 10 dakika iyi değildik. İkinci yarı hiçbir şey yokken gol yiyoruz ve buna da cevap veremiyoruz. Galatasaray gibi oynamak için Galatasaray gibi mücadele etmeliyiz. Bunu biliyoruz. Çarşamba - Pazar oynadığımız için bazı şeylere engel olamıyoruz. Mağlup olduğumuz için üzgünüz. Lig devam ediyor. Gerek Şampiyonlar Ligi'nde gerek Süper Lig'de böyle oynamaya inşallah devam etmeyeceğiz. Böyle oynamaya devam edersek, çok sıkıntılar olabilir. Düşünebiliyor musunuz, Şampiyonlar Ligi'nde kim çıkarsa çıksın demeyen Fatih Terim var. Demek ki bazı şeyleri görüyoruz ama çok şeyi söyleyemiyoruz. Bedel ödeyen varsa benim. Birinin canı yanıyorsa, benim canım yanıyor. Bedel ödüyoruz, ödemeye devam ederiz." diye konuştu.  
 
"SON ŞANSLARINI VERDİK..."
 
Ocak'ta takımda ayrıllar olacağının sinyalini veren Fatih Terim "Değişmesi gerekenleri değiştireceğiz. Bunu herkes için söylüyorum. Galatasaraylılar olarak bu kadar süre böyle oynamaya alışkın değiliz. Dediğim gibi, son şansları bazılarına verdik. Ocak'a kadar bizimle tabii ki olacaklar ama ısrarım, eşiği geçmek için demek ki geçemiyoruz. Bundan sonra herkes oynayacak. Bizim istediğimiz şekilde oynayacaklar. Bir takım şeyleri yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

"YEDEK PSG VE YEDEK REAL'İ YENEMEDİK..."

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Fatih Terim "Galatasaray taraftarı da benim gibi düşünüyordu, "O Galatasaray gibi oynayalım da yenilelim". Bir kabahatli aranıyorsa zaten işte ben buradayım. Elimizde şu anda bu kadro var ve her oyuncumuzdan faydalanmak zorundayız. Ben testi kırılmadan da konuştum, o yüzden çok rahatım. Konunun Beşiktaş ya da Gençlerbirliği maçlarıyla alakası yok. Eksik Real Madrid ve eksik PSG'ye yenildiğimiz için de özür dilerim. Mesele o değil, ben tedbir almaya çalışıyorum, alamıyorum demek ki. Ben zaten görüyorum." şeklinde konuştu.

"DEĞİŞİM SANCILI OLACAK, SORUMLUSU..."

Takımda oyuncuların değişeceğini bir kez daha vurgulayan Terim "Bu değişim sancılı olacak, sıcak olacak ama bunun sorumluluğunu ben alıyorum zaten, O eşiği bir atlayabilsek zaten biraz daha nefes alabiliriz diye düşündük ama olmadı, gitmiyor. Önümüzde bizi zor bir süreç bekliyor ve biz bu süreci atlatacağız. Gereken bilgi de tecrübe de zaten biz de var, biz de zaten bunun için varız." dedi.

"MARIO LEMINA'DAN MEMNUNUM" 

Mario Lemina ile ilgili gelen soruyunu yanıtlayan Fatih Terim "25 gündür sakatlığı olmasına rağmen Lemina'dan memnun olduğumu söyleyebilirim ve memnun olmadığımın da yüzüne söylerim. Bu takımda son şampiyon takımın 5-6 oyuncusu var ama artık bunları çok düşünmenin zamanı değil. Memnun olmadıklarımızı da memnun olabileceğimiz duruma getireceğiz inşallah. Ocak ayını bekliyuoruz ve biz genelde operasyonları da Ocak ayında yapıyoruz." açıklamasını yaptı.

TERİM'DEN BELHANDA AÇIKLAMASI

Younes Belhanda ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Fatih Terim "Belhanda'nın ayrı bir yeteneği var, ayrı özellikleri var. Belhanda'nın çenesi kırıldı, biraz tatsızlık yaşandı, bunların hepsi onun için handikap. Artık biz tek tek bakmıyoruz, herkese toplu bakmaya çalışıyoruz. Bu yabancı kuralı varsa, 11 yabancı ile de çıkarsanız, çıkmazsınız da. Benim Türk futbolcularına bakış açım çok açık. Belki bazılarına haksızlık etmiş olabiliriz ama bundan sonra daha fazla göreceksiniz, belki 17-18 yaşındaki futbolcuları da sahada göreceksiniz." diye konuştu.

"SENEYE DE YENİ BİR TAKIM..."

Bazı isimlerin kendisini yanılttığını söyleyen Fatih Terim "Biz oynamaya çalışıyoruz, mücadele etmek istiyoruz, baskılı oynamak istiyoruz. Ben oyuncularımdan maksimumu almak istiyorum ve ona göre plan yapıyorum. Demek ki ben yanıldım ama daha işin çok başındayız. Ümit ediyorum ki düşündüklerimi yapabilirim. Seneye de yeni bir takım kurmak zorundayız, bu arkadaşların bazıları gidecek ya da hepsi gidecek. Biz günbegün ve Ocak'a kadar sonra da Mayıs'a kadar böyle devam etmek zorundayız. Allah yardımcımız olsun. Bir şeyler değişecek, emin olabilirsiniz" dedi.

"BABEL'İ ÇIKARTMAYI DÜŞÜNMEDİM"

Ryan Babel'in etkisiz kalmasının hatırlatılması üzerine Terim "Ryan Babel çok yetenekli bir futbolcu ve bugün eski bir Beşiktaş oyuncusu olarak sürekli "yuhalama" altında oynamak kolay değil. Ne oynarsa oynasın, bugün Babel'i çıkartmayı hiç düşünmedim. Babel, Babel gibi oynadığı zaman bize çok faydası olacaktır. Babel'in de hakkı var, sürekli oynuyor, aylardır hiç durmuyor ama daha iyi olacak." diyerek sözlerini noktaladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar