Sergen Yalçın Süper Lig takımı ile anlaştı

Spor Toto Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor, teknik direktör Sergen Yalçın ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. 

Sergen Yalçın Süper Lig takımı ile anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
9 Kasım 2018 Cuma 16:56

Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri'nde gerçekleşen törende Sergen Yalçın, kendisini sezon sonuna kadar Alanyaspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı. 

"Başarılı olabileceğimiz bir camia olarak görüyorum"

Sergen Yalçın, törende yaptığı konuşmada, Alanyaspor'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Önlerinde uzun bir lig maratonunun olduğunu belirten Yalçın, "Hayırlı bir sezon olur, diye düşünüyorum. Biz geçen sezon Konyaspor'da çalışmıştık. Şimdi tekrar sahanın içine giriyoruz. Bizi uygun gördüğü için de başkana teşekkür ediyorum. Biz buraya çok isteyerek geldik. Bizim için çok uygun bir şehir ve takım. Başarılı olabileceğimiz bir camia olarak görüyorum. İnşallah hayırlısı olur." diye konuştu. 

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçına takımı nasıl hazırlayacağına yönelik soru üzerine Sergen Yalçın, takımın başında olmayacağını, Fenerbahçe maçından sonra göreve başlayacağını belirtti.

"Büyük maçlara konsantrasyon sağlamak daha kolay"

Ligde her takımın birbirini yenebilecek durumda olduğunu anlatan Yalçın, "Herkes iyi savaşıyor. Hiç belli olmaz. Bu maçı kazanabiliriz de kaybedebiliriz de ama iyi bir oyun olur. Muhtemelen, oyuncular eski hoca yönetiminde herhalde hazırdılar müsabakaya. Çünkü büyük maçlara konsantrasyon sağlamak daha kolay. Oyuncular, otomatikman normal maçlara göre daha ciddi konsantrasyon sağlıyor. Umarım hafta sonu iyi olur." değerlendirmesinde bulundu. 

Yalçın, Alanyaspor ile ligdeki hedefleri konusundaki soruya da, "Hedefimiz tabii olacak ama ligin henüz büyük bir bölümü oynanmadı. Önümüzde uzun bir zaman var. Henüz ilk yarıyı oynamadık. Biraz süre verirseniz, bir iki maç oynayalım. Ondan sonra bir hedef koymak daha kolay olur, diye düşünüyorum." cevabını verdi.   

Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ise teknik direktör Sergen Yalçın ve ekibine başarılar dileyerek, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade etti.

Sergen Yalçın'ın kariyeri

Sergen Yalçın, futbol hayatında 390 maçta forma giydi, bu maçların 347'si Süper Lig'de, 21'i 1. Lig'de ve 22'si de 2. Lig'de oldu. 230 kez Beşiktaş, 36'şar kez Galatasaray ve İstanbulspor, 24 kez Fenerbahçe, 22 kez Etimesgut Şekerspor, 21 kez Trabzonspor ve Eskişehirspor formaları giydi. 60 kez milli takımlara çağrılan Sergen Yalçın, ilk olarak Beşiktaş PAF takımında oynarken 1 Mart 1989'da Tiflis Turnuvası'nda SSCB'ye karşı U-16 formasını giydi. 21 Ocak 1990'da ise yine SSCB'ye karşı oynan bir özel maçta ilk kez U-18 forması giydi. 13 Mayıs 1992'de ise İsrail'le oynanan bir özel maçta U-21 olup, ümit milli formayı giydi.

2013-2014 sezonunda 11. hafta sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi alarak lige iyi bir başlangıç yapamayan Gaziantepspor, Bülent Uygun'la yollarının ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın'ı getirdi. Gaziantepspor'daki hocalık başlangıcının ardından Yalçın sırasıyla Sivasspor (2014-2015), Gaziantepspor (2015-2016), Kayserispor (2016-2017), Eskişehirspor (2017) ve Konyaspor'u (2017-2018) çalıştırdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar