Mustafa Cengiz'den UEFA 2024 açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz, "Futbolla yatıp kalkan bir ülke bu şampiyonayı hak ediyor. UEFA, 2024'ü futbol ülkesi olan Türkiye'ye vermeli" dedi.

Mustafa Cengiz'den UEFA 2024 açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
23 Eylül 2018 Pazar 13:21

Türkiye'nin futbolda büyük bir atılım içinde olduğunu UEFA ile yapılan toplantılarda da dile getirdiklerini belirten Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Bir ülkede, bir ulusta, herhangi uluslararası büyük şampiyonalar, buna olimpiyatlarda dahil, yapıldıktan sonra o şampiyonanın etkisiyle olumlu ivmeler yaşanıyor. Bu şampiyonanın alınması Fenerbahçe ya da Galatasaray için değil, ülkemiz için çok önemli. Ülkemizin futbolda gelişimi müthiş. Ligimiz giderek ilk 6 ligi zorlayacak düzeye geliyor. UEFA sıralamasında 30'lu sıralarda olsak da ilk 3 sıraya ulaşacağız." dedi.

Cengiz, UEFA'ya Türkiye'nin sporda büyük bir sıçrama yapacağını anlattıklarını söyleyerek şöyle devam etti: "33 binin üzerinde, UEFA standartlarına sahip yaklaşık 20 stadın inşa edildiğini veya inşa edilme sürecinde olduğunu anlattık. Yapılan 405 kapalı spor salonunu anlattık. Bunu yaklaşık her sunumumuzda da ifade ettik. Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu söyledik. Tabii ki her ülke bu tür turnuvaları almak ister. Rakip ülke Almanya da almak istiyor ama futbolun geleceği için söylüyorum; bu sözlerim UEFA'ya ulaşırsa, UEFA kararını sadece ülkelerin mevcut ekonomik durumlara göre değerlendirmemeli. Türkiye, futbola olan tutkusu, bağlılığı ve futbolla yatıp kalkan bir ülke olmasıyla bu şampiyonayı hak ediyor. UEFA, 2024'ü futbol ülkesi olan Türkiye'ye vermeli."

EURO 2024'e ev sahipliği yapma hakkını elde edecek ülke, 27 Eylül'de UEFA'nın Nyon'daki merkezinde TSİ 15.45'te başlayacak törende açıklanacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar