için kaldı

Mehmet Demirkol: Çıksın açıklasınlar

NTV SPOR’da ‘Spor Servisi’ programında konuşan Mehmet Demirkol, Surinam asıllı Erol Alkan için, 'Bu adamı kim neden çağırmış çıksın açıklasınlar' dedi.

Mehmet Demirkol: Çıksın açıklasınlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
13 Kasım 2017 Pazartesi 12:47

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, NTVSpor’da yayınlanan ‘Spor Servisi’ programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Milli Takım’da yer alan oyuncular ve yabancı kuralına ilişkin açıklamalarda bulunan Demirkol, şu ifadeleri kullandı:

‘LİGİN ASİST KRALLIĞINDA TÜRK OYUNCULAR VAR’

"Gazetelerde 2019’a kadar değişiklik yok diye algılanmış ben öyle algılamamayı tercih ediyorum. ‘2019’dan sonra herkes otursun tartışsın ne yapacağını’ diye yorumluyorum.

İçeriden dışarıdan herkes otursun konuşsun diyor. Yüksek rekabet içinde çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım.

Gelişimlerine devam etmelerini sağlamamız lazım. Ligin asist krallığında ilk 5’te Türk oyuncular var. İyi olan oynuyor yani. Yabancı sınırıyla, Türk futbolcu yetişmesi birbirinden farklı durumlar."

‘YERLİYİ CANLANDIRMAMIZ LAZIM’

"Deniz Türüç’ün gösterdiği gelişim inanılmaz. Hollanda çıkışlı bir oyuncu. Milli Takım’da direkt oynaması gerekiyor. Emre Akbaba müthiş bir hücum gücü. Seyretmesi çok keyifli. O da Fransa alt yapılı.

Bizim yerliyi canlandırmamız lazım. Hangi kökten geldiği benim için önemli değil. Biz yetiştirebiliyor muyuz? Bu önemli.

Sayın Cumhurbaşkanı da diyor ki; oturun bunları tartışın. Biz önce bu işleri yapalım. Ondan sonra yabancıyı isterseniz 3’e indirelim. Ben razıyım."

‘ÇOCUKLARI, GENÇLERİ OYALAMAMIZ LAZIM’

"Uyuşturucu problemi var Türkiye’de… Çocukları oyalamamız lazım. Çok ucuz ve basit ulaşılabilir uyuşturucular var sokaklarda. Çocukları, gençleri oyalamamız lazım. Genç çocuklarımızı sporla oyalamamız lazım. Onların yorulması lazım.

Beden eğitimi yüksek okullarına başka türlü eğilmemiz lazım. Altyapı eğitmenliği denilen müessesenin hedef olması lazım. Eğitim devletin işidir.

Ben bu işte liberal olamam. Bizim asıl ihtiyacımız eğitmen. Alt yapı eğitmenliğinin hedef olması lazım. Özel sektörün değil devletin yapması lazım. Beden eğitimi yüksek okullarının üzerine daha çok eğilmeliyiz."

‘FUTBOLCU YETİŞTİRİN, ÇOK KAZANIRSINIZ’

"İş adamlarına sesleniyorum. Futbolcu yetiştirmek çok önemli bir iş. Gidin paranızı yatırın, vallahi çok kazanırsınız. Kaynak çok bizim elimizde.
10 yıl sonra para basarsınız. Türkiye’de 7 bölgeye 7 tane aç. Oradaki adamları eğit bak 5 yıl içinde ne oluyor. Ülkede 1 milyon Boşnak var… Çok iyi iş, çok para kazanırsınız söylüyorum iş adamlarına."

‘İNSAN UTANIYOR SEYREDERKEN’

"Alman Milli Takımı maça çıkıyor orta saha İlkay, Mesut, Emre Can… İnsan utanıyor seyrederken. Orada oynuyorlar diye değil. Biz nasıl çıkaramıyoruz diye utanıyorum. Bundan utanmak lazım."

‘DAVACI OLACAĞIM ARTIK’

"Milli Takım forması konusunda davacı olacağım artık. Hırvatlara nasıl yapıyorlar? Benim için bayraktan farklı değil o formalar. Üzerinde bayrak var zaten. Hikayesine baksınlar karar vericiler."

‘KİM ÇAĞIRDIYSA, KİM TAVSİYE ETTİYSE AÇIKLANSIN’

"Erol Alkan diye bir adam alındı Milli Takım’a… Atilla Türker’in 2 gündür yazdığı isim. Türkiye’de 3 kulüpte dolaştı hiçbir başarısı yok ama Milli Takım’a çağırılmış… Neden?

Hollanda 2. Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Dordrech'te ayda 5 bin liraya top koşturuyor. Bu oyuncuyu kim çağırdıysa kim tavsiye ettiyse bu açıklansın. Çünkü bunun bir futbol karşılığı yok. Burada başka bir numara var. Milli Takım’da bile torpil dönüyorsa olmaz."

‘FENERBAHÇE’DE HERKES SAKLANIYOR’

"Aykut Kocaman’ı eleştirdiğim için iyi bir Fenerbahçeli’ye kötülük etmiş gibi oluyorum. Ama sorun bu değil ki. Fenerbahçe’nin oyunuyla ilgili… Ben onunla ilgili bir şeyler duymak istiyorum. Yoksa Aykut Kocaman mutlu olsun.

Aziz Yıldırım da mutlu olsun. Fenerbahçe-Galatasaray çekişmesi isterim ben. Bu bizi yükseltir. Yoksa Aykut Kocaman’ın morali bozukmuş falan değil konular.

Fenerbahçe’de herkes saklanıyor. Çünkü ben hata yapmazsam kimse bana bulaşmaz diye bakıyor oyuncular."

‘ARDA İÇİN TÜRKİYE’DE TEK TAKIM VAR GALATASARAY’

" ‘Arda Galatasaray’a gelecek’ sözlerim bir haber değil okumaydı. Çünkü Barcelona’dan sonra senin Avrupa’da gideceğin takımlar Manchester United, Bayern Münih falan olmalı.

Hertha Berlin değil. Türkiye’de de tek takım var Galatasaray. Çünkü oradan yetişmişsin. Arda sessiz bu konuda açıklama yapmıyor. Burada en olabilir durum ‘açıklamamalara!’ bakılırsa Galatasaray. Bu yüzden ‘hayırlı olsun’ denilebilir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar