için kaldı

Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu'nun evine haciz mi gitti?

Kulüp hesaplarını inceleyen yönetim takımın kasasında eksik para olduğunu fark edince Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Genel Sekreteri olarak görev yapan Mahmut Uslu’ya haciz gittiği iddia edildi.

Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu'nun evine haciz mi gitti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
9 Temmuz 2018 Pazartesi 11:49

Aziz Yıldırım’ın başkan olduğu dönemde çekilen 300 milyon liralık kredinin 250 milyon liralık kısmının hesaplarda göremeyen Ali Koç yönetimi, mevcut borcun taksitlerini ödemediği için Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu ve Tahir Perek gibi isimlerin evine haciz gittiği iddia edildi. Peki ya haciz iddialarıyla gündeme gelen Mahmut Uslu kimdir?

Kulüp hesaplarını inceleyen yeni yönetim, çekilen 300 milyon lira tutarındaki kredinin 50 milyon lirasının kasada olduğunu belirlerken, 250 milyon lirasının ise nerede ve hangi amaçla kullanıldığını öğrenemedi. Yeni yönetim, kredinin taksitlerini ödemeyince, krediyi tahsis eden banka, kefiller Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu ve Tahir Perek'in evlerine birer ihtar mektubu gönderdi. Ancak yine bir ödeme yapılmadı. Zira eski yönetim, borcun yeni yönetim tarafından ödenmesi gerektiğini ileri sürdü. Banka, borcun günü geçince kredi için şahsi kefaletleri bulunan Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu ve Tahir Perek'in evlerine hacze gitti. İşte tam bu noktada yer yerinden oynadı.

Bankanın, evine baskın yaparcasına haciz işlemi uyguladığı iddia edilen Aziz Yıldırım'ın büyük öfke yaşadığı ileri sürüldü. Yıldırım'ın, "Bunu bize yapanlarla hesaplaşacağım" dediği belirtildi. Borca kefil olan Fenerbahçe'nin eski yönetici Mahmut Uslu, iddiaları doğruladı. Uslu, "Haciz yüzünden eşim sinir krizleri geçirdi ve ağladı. Borçta bizim kişisel kefaletlerimiz var. Bu yapılan büyük ayıp. Aziz bey bu kulübe 20 yıl başkanlık yapmış, ben 17 yıl yöneticilik yapmışım. Şimdiye kadar hangi kulüpte böyle bir şey görülmüş? Bu iş burada kalmaz" açıklamasını yaptı.

Mahmut Uslu kimdir?

1947 yılında Adana’da dünyaya gelmiştir. Çocukluk yılları memleketi Adana’da geçen Mahmut Uslu eski bir basketbolcudur. Ayrıca antrenör ve yönetici kimliği ile tanınmaktadır. Babası İsmet Bey, annesi ise Mesude Hanım’dır. Mahmut Uslu evlidir ve bu evliliğinden iki evladı vardır. Annesi Mesude Hanım 2003 yılında Kanser hastalığı nedeniyle yaşamını 84 yaşında iken yitirmiştir. 1980 ve 1982 seneleri arası Anadolu Efes Basketbol takımında yer alan Mahmut Uslu 1985 yılında ise bir sene Fenerbahçe Basketbol takımında oyuncu koçu olarak görev yapmıştır.

Spor hayatı dışında iş hayatı ile de başarılara imza atan Mahmut Uslu Day İnşaat ile turizm ve inşaat sektöründe hizmet vermekte ayrıca tarım sektörü üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Aziz Yıldırım‘ın Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına 3. kez seçildiği Şubat 2000’den itibaren (Mayıs 2012 – Kasım 2013 dönemi dışında) yönetim kurulunda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Basın sözcüsü görevini yürütmekte olan Uslu’nun bu görevleri, 3 Haziran 2018’de yapılan Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda, listesinde yer aldığı Aziz Yıldırım‘ın başkanlığı Ali Koç’a kaybetmesiyle sona erdi. Mahmut Uslu evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce, Rusça ve Türkmence bilmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar