Lucescu'dan istifa açıklaması

Türkiye'nin oynayacağı Ukrayna maçı öncesinde Teknik Direktör Lucescu basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'dan istifa açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
19 Kasım 2018 Pazartesi 18:58

Lucescu, "Çalışmaya devam edeceğiz. Başka bir şey söz konusu değil. Durum aynı. Yeni çıkacak arkadaşlar olursa onları da davet edeceğiz kadroya. Bunun için her maçları izliyoruz. Biz bu genç ekibi kurmaya Mart ayında başladık. 6-7 aylık bir süreçteyiz. Uluslar Ligi'nde çok zor bir gruptaydık. Rusya ve İsveç zor rakipler. Dünya Kupası oynadılar, uzun dönem aynı anrenörle yola devma ediyorlar. Bu iki takım, Hırvatistan ve İngiltere'ye penaltılarla elendi. Bizden daha tecrübeliydiler. Oynadığımız 4 maçta neredeyse hepsini biz domine ettik. Sadece konsantrasyon durumundan goller yedik." açıklamasında bulundu.

"Şans güçlüden yana ama bu güç bize de gelecek"

Milli Takıma gelen gençlerin hepsi burayı sevdiği için geliyor diyen Lucescu açıklamasının devamında şunları söyledi: Sevmeseler gelmezlerdi. Burada bir zorunluluk, kontrat yok. Buraya gelmek bir prestij. İyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Bu seviyeye gelmek benim hatam değil. Tolga Ciğerci, Ozan Tufan, Selçuk, Volkan Şen, Arda, Hakan Balta ve Burak milli takımda oynayan futbolculardı ama artık kendi takımlarında bile oynayamıyorlar. Ben kendi kurduğum takımdan mutluyum. Son 4 maçta harika şeyler yarattık, oyun olarak iyi oynadık. Şans güçlüden yana ama bu güç bize de gelecek. 

Profesyonel olarak baktığınızda yaptığımız iş kolay değil. Bunun için zaman gerekiyor. Ukrayna gibi bir takımla oynayacağız. Ukrayna'nın sadece Shakthar Donetsk'ten gelen 8 oyuncusu var. Bu 8 oyuncu, 17-18 yaşından beri birlikte oynuyor. Bunu bu şekilde yapmak lazım. Ukrayna'da, İtalya'da ben bunu böyle yaptım. Tekrar yapacağız. Bunları yapmak için çalışacağız. 

"Türkiye'den alabildiğimiz oyuncular bunlar"

Lucescu, "Şimdilik sadece yurtdışında oynayan ve ligde oynayan futbolcularla devam etmek zorundayım. Burada çalışmaya çok zamanımız yok. Fenerbahçe'den 1-2, Galatasaray'dan 1-2, Beşiktaş'tan keza 1 futbolcu. Türkiye'den alabildiğimiz oyuncular bunlar. Burada çok zamanımız yok, işlemeye çalışıyoruz. Romanya bir karar aldı ve U21'de şampiyona kazandı. Liglerde U21'den çok oyuncu var Biz de bunun için çalışacağız." şeklinde konuştu. 

"Geleceğime ben karar veririm"

İstifa etmeyi düşünüyor musunuz sorususuna Lucescu şu yanıtı verdi:  Ben Romanya basınına konuşmadım. Tamamen atmasyon bir haber. Düşüncelerimi dışarıda konuşmam. Böyle bir şey yok. Geleceğime ben karar veririm. Yararlı olacağıma inanmazsam devam etmezdim. İşime devam ediyorum çünkü iyi gideceğine inanıyorum. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar