Avcı: Kulübün böyle enerjiye ihtiyacı var

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'ı 1-0 yendikleri maçın şifrelerini verdi.

Avcı: Kulübün böyle enerjiye ihtiyacı var
Son Güncelleme: 27 Ekim 2019 Pazar 23:27
27 Ekim 2019 Pazar 23:27

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'ı 1-0 yendikleri maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray karşısında muhteşem bir mücadele verdiklerinin altını çizen Avcı, "Eleştiri her zaman olacak, bizim için de olacak! Oyun olarak, performans olarak, oyuncu tercihi olacak. Ben, Beşiktaş kararımı verirken bu taraftar ve oyun içerisindeki baskı beni çok heyecanlandırdı. Bugün için bu mesajları aldım.

El ele tutuşan, hiçbir zaman mücadeleden kaçmayan ve yapabildiklerinin maksimumunu yapan bir takım vardı. Rakipten 7 km fazla koşmak kolay bir şey değil. Yarış içerisinde zaten Beşiktaş olacaktı ama bu herkes için bir mesaj oldu. Sezon başından bu yana yaşadığımız talihsizlikler de vardı. Muhteşem taraftarı, bu desteği verdiği sürece bu takım da son ana kadar bu mücadeleyi verecek" şeklinde konuştu.

Sezon başından bu yana büyük şansızlıklar yaşadıklarını ifade eden Avcı, " Gökhan Gönül'ün de sakatlığı vardı, sabah karar verdik ve kendisi çok oynamak istedi, son bölümde kramplar girdi, Necip'i almaya karar verdik. Umut da öyle, algısı çok yüksek ve oynamak istiyor. Bugün bizim için mutlu, güzel bir derbi anısı yaşadık. Taraftarımıza yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"RAKİBİMİZ 5 GÜN ÖNCE OYNADI"

Sezon başından beri hem mental hem fiziksel olarak dalgalı süreç yaşadıklarını kaydeden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Perşembe günü Avrupa kupası maçını oynadık. Rakibimiz salı günü oynadı. 5 gün önce oynadılar. Sakatlıklardan dolayı kadroyu sabah belirleyebildik. Sezon başından itibaren kırılmalar yaşadık. Transferler geç oldu, sakatlıklar hala devam ediyor, kırmızı kartlar oldu. Ben esneklik gösteriyorum. Takımın üzerinde çalışıp oyuncu profili üzerinde yeni bir şeyler oluşturuyorum."

Kulüpteki yönetim değişikliğinin de takıma enerji getirdiğini anlatan Avcı, "Belki kulübün içinde böyle bir enerjiye ihtiyaç vardı. Taraftarların önünde oynamak başka ivme getiriyor. Her şey son derece uygundu. Umarım, ki olacağına inanıyorum, üst üste 2-3 galibiyet gelir. Sakatların iyileşmesiyle inşallah yolumuza daha sağlıklı devam edebiliriz." diye konuştu.

 YAŞANAN SAKATLIKLAR

Takımda sakatlıkların fazla olmasının nedenleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Avcı, şunları söyledi:

"Bir şeye bağlayamayız. Douglas, Ankaragücü maçında sakatlandı. Röveşata yaparken bileği burkulan oyuncuyla ilk kez karşılaştım. Burak'ın tam hazır olmadan üst üste iki milli maç oynaması sonrasında binen yorgunluk... Buna bir şey yapamıyorsunuz. Burak ve Gökhan'ın bilek çatlakları... Araştırma yapıyoruz. Sakatlıkların birçok sebebi var. Umarım aza iner."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar