için kaldı

Beşiktaş, Larin'i KAP’a bildirdi

Beşiktaş, Kanadalı futbolcu Cyle Larin’i KAP’a bildirdi.

Beşiktaş, Larin'i KAP’a bildirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 13:01

Cenk Tosun'un Everton'a transfer olmasının ardından golcü arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Kanadalı futbolcu Cyle Larin ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

ABD Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Orlando City'de forma giyen Larin dün akşam İstanbul'a gelmişti. Siyah-beyazlı kulübün konuyla ilgili KAP'a yaptığı açıklamada, "Profesyonel futbolcu Cyle Christopher Larin ile transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" denildi.

CYLE LARİN KİMDİR? 2017’de MLS’te çıktığı 17 maçta 8 kez rakip fileleri havalandıran Cyle Larin, 1.88 boyunda ve tam bir pivot santrfor. Şenol Güneş’in istediği gibi sırtı dönük oynayabilen ve güçlü fiziği ile arkadaşlarına pozisyon hazırlama özelliklerine sahip olan 22 yaşındaki futbolcu, Kanada Milli Takımı’nda da 20 maça çıktı. Atiba, milli takımdan arkadaşı olan Larin’i bizzat yönetime önermişti.

Genç yaşına rağmen Kanada Milli Takımı'nda sürekli forma şansı bulan Cyle Larin, Dünya Kupası elemelerinde 10 maça çıkıp, 3 kez fileleri havalandırdı. Larin, ABD Major Lig'de ise 2017 yılında Orlando City formasıyla 28 maçta görev aldı. Genç oyuncu bu karşılaşmalarda 12 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Cyle Larin hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Kamp çok iyi geçti diyebilirim. Hocamız da kampın kendileri için çok iyi geçtiğini söyledi. İnşallah hayırlısı olur. Larin ile yapılan görüşmeler tam bitmedi. Görüşmeler devam ediyor, umarım olumlu sonuçlanır. Her zaman hazırlıklıyız, ihtiyacımız olan her yer için çalışıyoruz, gündemimizde birçok oyuncu var. İstediğimiz anda onlara yöneliyoruz. Vida , 40 yıldır Beşiktaş’ta gibi çalışıyor. Beşiktaş’ın geleceği açısından dikkatli olmak gerekiyor, bu anlamda çalışıyoruz. Başarı da bu şekilde geliyor. Aradaki puan farkları çok önemli değil. 8 hafta sonra işler daha net görünecek. Başakşehir, Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray da şampiyonluk için iddialı. Bayern Münih’in turu geçme şansı ne kadarsa bizim de o kadar var.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar