için kaldı

Karabağ’dan Chelsea maçı öncesi ‘Ağdam’ koreografisi

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Azerbaycan ekibi Karabağ, Chelsea maçından ‘Ağdam’ koreografisi yaptı.

Karabağ’dan Chelsea maçı öncesi ‘Ağdam’ koreografisi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
22 Kasım 2017 Çarşamba 21:05

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Azerbaycan ekibi Karabağ’ın Chelsea maçından önce yaptığı koreografi gündem oldu.  Azeri taraftarların, bu koreografi ile Ağdam’ın işgal altında olmasına ve bu sebepten Karabağ’ın kendi yurdundan uzakta olduğuna vurgu yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel de, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılan ve C Grubu’nda mücadele eden Karabağ’ın taraftarlarının Atletico Madrid maçında yaptığı koreografi için “ezik” ifadelerini kullanmıştı. Sabah Gazetesi ise gelen tepkiler üzerine yazıyı kaldırmıştı.

Maç öncesinde 'Ağdam' koreografisi

Karabağ taraftarları İngiliz ekibi Chelsea ile oynanan maç öncesinde  ‘Ağdam’ koreografisi yaptı.

Kartonlarla “Karabağ” ve “Azerbaycan” yazan taraftarlar, iki tribün arasındaki bölüme astıkları ay-yıldızlı pankarta ise İngilizce cümlelerle, “Evden uzakta ama ait olduğu yerde” yazdı.

Tivibuspor spikerinin verdiği bilgiye göre; Karabağ taraftarlarının bu pankartla, 1993 yılında Ermenistan tarafından işgal edilen Ağdam’a gönderme yaptıkları belirtildi.

"ÜNİFEB SEN BİZİM KARDEŞİMİZSİN"

GençFB Azerbaycan grubu Twitter üzerinden 20 Kasım 2017 günü yaptığı açıklamada "Qarabağ için yapılacak koreografinin tüm cefasını çekmeye gelen 1907unifb üyesi kardeşlerimizle bir araya geldik. Ünifeb sen bizim kardeşimizsin!" ifadelerine yer verilmişti.  

1907 ÜNİFEB KOREOGRAFİYİ PAYLAŞTI

Fenerbahçe taraftar grubu '1907 ÜNÜFEB' "Evinden uzakta, ama ait olduğu yerde" ifadeleriyle koreografiyi takipcileriyle paylaştı.

Sabah yazarı Tezel, yazısında şu ifadeleri kullanmıştı;

“Tarihinde ilk kez şampiyonlar Ligi'ne katılan Azerbaycan takımı Karabağ, ilk puanını evinde Atletico Madrid'e karşı aldı. 0-0 biten maçtan en ilginç görüntü ise Karabağ taraftarlarının A4 kağıtlarına ‘Qarabağ' yazıp şeffaf dosyaya koyup koreografi yapmalarıydı. Futbol tarihinin en fakir, en ezik, en komik koreografisi bu olsa gerek. Olsun, yavaş yavaş onlar da öğrenecek futbol kültürünü.”

Tezel özür dilemişti;

Mevlüt Tezel tepkiler üzerine, "Yazım sadece bu kareografi hakkında eğlenceli bir yorumdu. Eğer Azerbaycan ve Karabağ halkını üzdüysem özür dillerim" mesajını paylaştı.

Azerbaycan kaynaklarına göre 23 Temmuz 1993’te gerçekleşen Ağdam işgali’inde 5 bin 897 Azeri şehit edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar