için kaldı

Güneş: Kağıt üzerinde güçlü bir takımız

Miili Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Moldova maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Güneş, " Kağıt üzerinde rakibimizden daha güçlü bir takımız. Kağıt üstünde olanı sahaya yansıtmak gerekiyor. Biz takımın iyi olduğunu düşünüyoruz. Eskişehir, futbolu seven ve keyif alan bir şehir." dedi.

Güneş: Kağıt üzerinde güçlü bir takımız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
24 Mart 2019 Pazar 17:37

EURO 2020 grup elemelerinde Moldova ile karşılaşacağımız maç öncesinde teknik direktör Şenol Güneş ve forvet Burak Yılmaz, basın toplantısı düzenledi. 
Milli Takım'ı herkesin kucaklaması gerektiğini söyleyen Şenol Güneş, ''Bu bir oyun. Bilinmeyen bir oyun da değil. Kendi gücünüzle oynamazsanız diğer takım da sizin kadar oynayabilir. Yetenek ve karakteri her maç sahaya yansıtmak gerekir. Çalışmak için çok uzun bir süremiz yok ama futbol hakkında ortak bir düşüncede buluşursak iyi bir mesafe alırız. Taraftarın katkısı da takımı daha ileriye taşıyacaktır. Hem taraftar hem medyası, ülkenin tüm kesmiyle, dualarıyla birleşince işimizi daha iyi yaparız. Bu bir ekip işi.'' sözlerini kullandı.

"Kağıt üzerinde rakibimizden daha güçlü bir takımız"

Moldova maçını değerlendiren tecrübeli teknik direktör, ''Kağıt üzerinde rakibimizden daha güçlü bir takımız. Kağıt üstünde olanı sahaya yansıtmak gerekiyor. Biz takımın iyi olduğunu düşünüyoruz. Eskişehir, futbolu seven ve keyif alan bir şehir. İyi bir ambiyans olacağını düşünüyorum. Sahaya çıkan futbolcuları destekleyeceklerini düşünüyorum. Rakibin savunma felsefesi oynaması nedeniyle bazı sürprizlere izin vermemek, sabırlı olmak lazım. Çok kolay bir maç da olabilir, çok zor bir maç da olabilir. Golün bir an önce gelmesini bekliyoruz ama panik yapmamak lazım.'' dedi. 

"Çok ciddi boyutta olmayan sakatlıkları var"

Sakatlıklar hakkında konuşan Şenol Güneş, ''Emre Belözoğlu, Gökhan, Mahmut ve Ozan'ın çok ciddi boyutta olmayan sakatlıkları var. Ozan, dün idmanı yarıda bıraktı. Bugün doktor daha iyi olduğunu söyledi. Kasık ve adalelerinde ağrıları olanlar, yorgun olanlar var. Kimin oynayacağına karar vereceğiz. Onlarda ise Epureanu bildiğim kadarıyla kadroda olmayacak. İyi bir oyuncu, iyi bir karakter. Ağır sakatlıklar geçirdi. Moldova için önemli bir oyuncu. Bu takımın kaptanı zaten. Ama Moldova takımında diğer oyuncular da göreve hazırdır diye düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

"Dünya Kupası ayrı bir dünya, orada olmak isteriz"

Şenol Güneş, son olarak ''İnsan, yaş olarak bir yaşa gelince deneyim kazanıyor. Avrupa Kupası görmüş bir futbolcunun tekrar Avrupa Kupası görmesi hoş olur. Ancak Dünya Kupası görmenin ne kadar önemli olduğunu bilmek lazım. Dünya Kupası ayrı bir dünya, orada olmak isteriz. Hedefi öyle atarız. Dorukhan hakkında söylenecek çok fazla şey yok. Bazı süreçleri çok hızlı geçti. Bunu kendisi başardı. Gelişimine her gün üzerine koyarak devam ediyor. Kısa sürede hem Beşiktaş hem de milli takımda yükselmek genç bir futbolcu için büyük başarı. Eskişehir de onun için önemli bir yer. Umarım geleceği daha başarılı olur.'' dedi ve basın toplantısını sonlandırdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar