için kaldı

Trabzonspor'dan Bakasetas açıklaması: Irkçı bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan...

Trabzonspor Kulübü Bakasetas'ın basın toplantısında "Maç öncesi marşımız okunurken Türk bayrağına dönük durunca ne hissediyorsun" şeklinde yöneltilen soru üzerine kulüpten, "Futbolcumuza yönelik ‘ırkçı’ bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Trabzonspor'dan Bakasetas açıklaması: Irkçı bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan...
Son Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 12:02
12 Şubat 2021 Cuma 11:48

Trabzonspor dün yeni transferi Bakasetas'ın basın toplantısında oyuncuya yöneltilen bir soruyla ilgili olarak resmi internet sitesinden açıklama yayınladı. Bordo Mavili ekipten yapılan açıklamada, "Futbolcumuza yönelik ‘ırkçı’ bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu gazetenin kulübümüzün akreditasyon alanlarına girişi iptal edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İşte Bordo Mavili ekipten yapılan açıklama:

"Tesislerimizde dün gerçekleştirilen basın toplantısında futbolcumuz Anastasios Bakasetas’a yerel bir gazete muhabirinin ‘ırkçı’ yaklaşımla yönelttiği soru, gazeteciliğin ahlaki ve etik değerleriyle asla bağdaşmamaktadır. Kulübümüz, bu tür ırkçı ve nefreti körükleyecek hareketlere her zaman karşı durmuş, futbolun evrensel anlamdaki birleştirici gücünü her zaman savunmuş, gerek UEFA gerekse FIFA’nın ırkçılığa yönelik ‘saygı’ duruşunu vazgeçilmez bir ilke haline getirmiştir."

"Öncelikle futbolcumuza yönelik ‘ırkçı’ bir soruyla güzel oyunu kirletmeyi amaçlayan bu provokasyon girişimini şiddetle kınadığımızı belirtirken, söz konusu gazetenin kulübümüzün akreditasyon alanlarına girişinin iptal edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla..."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar