Infantino: Türkiye 2024 için iyi bir ev sahibi olabilir

FIFA Başkanı Gianni Infantino ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Infantino: Türkiye 2024 için iyi bir ev sahibi olabilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
23 Kasım 2017 Perşembe 19:03

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA) Futbol Zirvesi bugün İstanbul'da gerçekleştirildi. FIFA Başkanı Infantino ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ortak düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. FIFA reformlarının temel girişimlerinden biri olarak 2016'da başlatılan etkinlikte, stratejik konuları görüşme, tartışma platformu oluşturma, münazara ve bilgi alışverişi için bir araya gelindi.

Demirören: Zirveye ev sahipliği bizim için büyük onur
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise şöyle konuştu: "FIFA Başkanı Infantino'yu misafir etmekten büyük sevinç duyuyoruz. Ekonomisi ile dünyada ilk 6 arasına giren Türkiye için ev sahipliği büyük bir onurdur. Toplantılar futbolda barış ve kardeşliği perçinlemek açısından çok önemli. Futbol, barışın ortak dili. Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbolu öldüren şiddet, şike, yasa dışı bahis ve dopinge karşı mücadelemiz devam edecektir."

"Türkiye, EURO 2024 için çok iyi bir ev sahibi olabilir" 
 
Yabancı oyuncu sınırlaması hakkında Infantino, "Yerel futbolcuları nasıl geliştirebiliriz diye bakmalıyız. Bazı kurallar olması gerekiyor. Biraz daha detaylı bakmalıyız. Lokal futbolu geliştirmek için çalışma yapmalıyız. Çok iyi ve çok kötü örneklerimiz var. Bazı kısıtlamalar var ama AB mevzuatı gereği böyle bir sınırlama yok. Yerel oyuncuların gelişmesi çok önemli. Türkiye EURO 2024 adaylığı için altın ya da gümüş madalyayı alır. Türkiye ya birinci ya ikinci olur. Altyapı ve yeni statlardan çok etkilendim. Türkiye'de futbol her gün yaşanan bir tutku. Türkiye futbol ülkesi. Türkiye'nin EURO 2024'e adaylığını koyması çok önemli. Türkiye çok iyi bir ev sahibi olabilir. UEFA karar verecek. 2 ülke var. Ya yeni ufuklara açılacaklar ya da bildikleri bir ülkede düzenleyecekler. Herkese Türkiye ve Almanya'ya bol şanslar diliyoruz" açıklamasını yaptı.
 
"Bir kuralı değiştirmeden önce yüzlerce kez düşünmeliyiz"
 
Infantino, "Futbol çok güzel bir spor dalı. Bir kuralı değiştirmeden önce yüzlerce kez düşünmeliyiz. Muhafazakar bir reformcu olabilirim. Fantastik maçlar izliyoruz tüm dünyada. Bunu korumalıyız. Testler yapılıyor, çeşitli fikirler ileri sürülüyor. Maçı daha adil ve şeffaf kılabiliriz. Hakem de hata yapar. Zor bir iş yapıyor. Video destekli hakemliğe eğilmemiz gerekiyor. Türkiye'de bu projeler yapılıyor. 2026'da Dünya Kupası'na 48 takım katılacak. Bunun sebebi (gülerek) Türkiye ve İtalya'nın Dünya Kupası'na katılamaması " diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar