İlkay Gündoğan: Mesut'un milli takımı bırakması acımasızca

Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan, Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı bırakmasına yönelik açıklamalarda bulundu. Mesut ve kendisine ırkçılık yapıldığını vurgulayan İlkay, Doğan, ''Şans verildiği sürece devam etmemek için bir neden göremiyorum.'' dedi.

İlkay Gündoğan: Mesut'un milli takımı bırakması acımasızca
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
28 Ağustos 2018 Salı 09:36

Alman basınına Mesut ve kendisine ırkçılık yapıldığını vurgulayan Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan, Mesut Özil'in milli takımı bırakmasına dair yorumlar yaptı.

Kendimi Alman Milli Takımına Borçlu Hissediyorum

Alman Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan, "27 yaşındaki kişisel olarak bir dönemi atlatabilmek önemli. Son yıllarda sakatlığım sebebiyle milli takımdaki birçok güzel anı kaçırdım. Bu sebeple milli takıma borçlu hissediyorum. Ne yazık ki Dünya Kupası büyük başarısızlıktı. Almanya için oynamaktan gurur duyuyorum. Şans verildiği sürece devam etmemek için bir neden göremiyorum" açıklamalarını yaptı.

İlkay Gündoğan: Mesut'un milli takımı bırakması acımasızca

Kendimi Tuvalete Kilitledim

Alman Milli Takımı'nda maç sırasında ıslanlamasıyla ilgili Gündoğan, "Milli takımı bırakmayı düşünmedim. Fotoğraf olayından sonraki gelişmeler beni endişelendirdi. Birçok kişi tarafından saldırıya uğrarsanız, kendi taraftarınız tarafından kötü tepki görürseniz ve bir Alman politikacı tarafından hakarete uğrarsanız endişelenirsiniz. Ama kaçmak istemiyorum. Bu durumla yüzleşmek istiyorum. Islıklanmam benim için çok zordu. Hayatımın sonuna kadar bunu unutmayacağım. Maçtan sonra kendimi tuvalete kitledim ve 10 dakika boyunca nefes aldım. Kızgınlık, hayal kırıklığı ve üzüntü vardı. Ama hayattaki zor anların üstesinden gelmek gerekiyor. Onunla yüzleşmek istedim ve gelecekte de bunu yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bir Şekilde Bitecek

Psikolog yardımı aldığını belirten Gündoğan, "Milli takımın psikoloğu ile kısa bir görüşme yaptım. Bana ne verebileceğini görmek istedim. Ama kimsenin bana yardım edebileceğini sanmıyorum. Bu iş bir şekilde bitecek. Bu milli takımda attığım bir gol ya da özel bir zaferle olabilir. Henüz olmadı ancak olacak." cümlelerini belirtti. 

İlkay Gündoğan: Mesut'un milli takımı bırakması acımasızca

Mesut Alman Futbolu İçin Çok Şey Yaptı

Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı bırakmasıyla ilgili Gündoğan, "Mesut'un milli takımı bırakması acımasızca. Alman futbolu için çok şey yaptı. Takım için önemli bir kayıp. Benim için de çok şey yaptı. Almanya için oynama sebeplerimden biriydi. Benim önümü açtı. Daha iyi bir şekilde veda edilmesi gerekiyordu. Bu yolu seçti ancak ben daha farklı yapardım. Karakterlerimiz farklı.'' cümleleriyle Alman Milli Takımı'ndaki yoluna devam edeceğini belirtti. 

Mesut'a Irkçılık Yapıldı Ama Bu Almanların Irkçı Olduğu Anlamına Gelmez

Irkçılık sorusuyla lgili İlkay Gündoğan, "Mesut ırkçılık yapıldığı konusunda haklıydı. Bir Alman politikacının sosyal medyada 'Milli takımda 25 Alman futbolcu, 2 tane de keçi s***n var' demesi ırkçılık değil mi? Irkçılık yapıldı. Bu, Almanya'daki tüm insanların ırkçı olduğu anlamına gelmez." yanıtını verdi. 

İlkay Gündoğan Kimdir?

Orta saha oyuncusu olan Gündoğan, Manchester City takımında forma giymektedir. Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden Almanya'nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.Millî voleybolcu Naz Aydemir ile kuzendir.

İlk yılları
Gündoğan 3 yaşında doğduğu şehrin takımı SV Gelsenkirchen-Hessler 06'in altyapısında forma giymeye başladı. 1998'de Schalke 04'ün altyapısına geçti, bir sezon orada geçirdikten sonra eski takımına geri döndü. 2004-05 arasında SSV Buer takımının altyapısında oynayan Gündoğan, 2005'te uzun süre formasını giyeceği VfL Bochum takımına geçti.

VfL Bochum
2009 yılına kadar çeşitli altyapı seviyelerinde oynayan Gündoğan, 2007-08 sezonunda Bochum'un U-19 takımında oynadı. Takım, U-19 batı ligini beşinci sırada tamamladı. Gündoğan, 26 maçın 24'ünde oynadı ve 14 gol ile etkili bir performans gösterdi. Sezon ortalarında 5 maçta arka arkaya gol atma başarısını yakaladı. Sonraki sezon da U-19 takımında sezona başladı ve ilk 12 maçta 10 gol attı. Rot Weiss Ahlen U-19'a karşı oynanan maçta hat trick yaptı. Bu başarı ile ilk yarının ortasında VfL Bochum II takımına yükseldi.

1. FC Nürnberg
2008-09 sezonun ikinci yarısında 2. Bundesliga takımı 1. FC Nürnberg takımına transfer oldu. Gündoğan'ın yalnızca bir maçta oynadığı ligde üçüncü olan Nürnberg, play-off'larda Energie Cottbus'u iki maçta da yenerek Bundesliga'ya yükseldi. 2009-10 sezonunun ilk maçı olan DFB-Pokal maçında Dynamo Dresden'e bir gol attı. Bundesliga'da ilk maçına 8 Ağustos 2009'da Schalke 04 karşısında çıktı. İlk haftalarda forma giyen Gündoğan, daha sonra formayı kaptırsa da ligin ikinci yarısı takımın değişmez isimlerinden oldu. Ligdeki ilk golünü FC Bayern München'e attı. Gündoğan'ın golüyle Nürnberg, maçta 1-1 beraberliği sağladı. Nürnberg, lig 16.sı oldu ve geçen sezonki gibi yine play-off oynadı. İki maçta da oynayan Gündoğan, ikinci maçta bir de gol attı ve Nürnberg'in FC Augsburg'u iki maçta da yenmesine yardım etti.

2010-11 sezonunda Nürnberg'in ilk 11'indeki yerini koruyan Gündoğan, ilk 10 maçın 9'unda forma giydi ve bu maçların hepsinde ilk 11'de başladı. 9. hafta maçında VfL Wolfsburg'a ilk golü attı. Maç 1-1 olduktan sonra ise Nürnberg'e galibiyeti getiren golün asistini yaptı. Bir sonraki hafta ise SV Werder Bremen deplasmanında alınan 3-2'lik galibiyette iki gol kaydetti.

Borussia Dortmund
2011-12 sezonunda Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin'in yerine önceki sezonun Almanya şampiyonu Borussia Dortmund'a 4 milyon avro karşılığında transfer oldu. 23 Temmuz 2011'de Schalke 04 ile oynanan Süper Kupa ile ilk resmi maçına çıktı. 90 dakika forma giyen futbolcu, doğrudan penaltılara gidilen maçta takımının ilk penaltısını gole çevirdi ancak 3-4 yenilerek kupayı kaybettiler. Bir hafta sonra ise Almanya Kupası'nda ilk asistini yaptı.

Ligde ilk 10 hafta forma giyen futbolcu daha sonra ilk 11'deki yerini kaybetse de ara ara kadroya girmeyi sürdürdü. Dortmund'daki ilk golünü ise 17 Aralık 2011'de SC Freiburg'u 4-1 yendikleri maçta kaydetti. Sezon içinde ilk kez Avrupa maçına çıkan futbolcu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta forma giyse de grup sonuncusu olarak elendiler. Gündoğan, sezonun ikinci yarısında ise performansını yükseltti. Almanya Kupası yarı finalinde SpVgg Greuther Fürth karşısında penaltılara gitmesi beklenen maçın 120. dakikasında gol atarak takımını finale çıkaran isim oldu. Ligde de performansı, attığı goller ve asistleri ile etkili bir görünüm sergileyen Gündoğan, Dortmund ile Almanya şampiyonluğu yaşadı. 12 Mayıs 2012'de ise FC Bayern Münih'i Almanya Kupası finalinde 5-2 yenerek sezonun ikinci kupasına sahip olurken, Gündoğan 90 dakika sahada kalmıştı.

Dortmund'daki ikinci sezonunda da takımının her kulvarda FC Bayern ile başa baş verdiği mücadele takımının en önemli isimlerinden biri oldu. Ancak Süper Kupa mağlubiyeti ile başlayan sezonda ligi ve kupayı da rakiplerine kaptırdılar. Ancak UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkmaya başardılar. Finalde de FC Bayern ile karşılaşan takımda Gündoğan, takımı 1-0 mağlupken kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımını umutlandırdı. Ancak maçı 2-1 kaybederek sezonu kupasız kapamış oldular.

Gündoğan, 2013-14 sezonuna da hızlı başladı. 27 Temmuz 2013'te FC Bayern Münih ile oynanan Almanya Süper Kupası maçında maç 1-1 devam ederken, takımını 2-1 öne geçiren golün asistini yapıp, bir dakika sonra ise kendisi bir gol kaydetti. Maçı 4-2 kazanan Dortmund, sezona kupayla başlamış oldu. Kupa ve ligde bir maça çıktıktan sonra ise millî takımda omuriliğinden sakatlık geçirerek sezonun ilk yarısında forma şansı bulamadı. 28 Mart tarihinde, Barcelona kulübü doktorları Almanya'da baştan aşağı sağlık kontrolünden geçirdi.

Manchester City
2016-17 sezonu başında 25 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'tan Manchester City'ye transfer olmuştur. Bu takımda ilk golünü 17 Eylül 2016 tarihinde Bournemouth takımına karşı atmıştır.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar