Galatasaray'dan Marcao açıklaması

Marcao'nun maçın ortasında Kerem Aktürkoğlu'na saldırmasının yaptırımlarının ne olacağı merak edilirken, kulüpten açıklama geldi.

Galatasaray'dan Marcao açıklaması
Son Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 14:24
19 Ağustos 2021 Perşembe 14:21

Galatasaray'ın Brezilyalı stoperi Marcao'nun Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldırmasının yankıları sürüyor. Bir yandan Marcao'ya ne ceza verileceği merak edilirken taraflı tarafsız herkes olayın neden yaşandığını anlamaya çalışıyor. Sarı-Kırmzılı kulüp saldırının neden gerçekleştiğini açıklamadı. Sadece "ağır bir ceza"dan söz edildi.

Peki, Fatih Terim'in bile "34 yıllık teknik direktörlük kariyerimde bölye olay görmedim" dediği olay neden yaşandı?

Hürriyet gazetesinden Ali Naci Küçük'ün haberine göre; bu öfkenin bir geçmişi yok ve daha önce Florya'da antrenmanda bir kavga, bir tartışma yaşanmadı. Olayın arka planı ise şöyle:

YILDIZLARI HİÇ BARIŞMAMIŞTI

"İkili arasında Florya'da ya da antrenmanda bir kavga yaşanmadı. Ama altını çizelim Marcao ile Kerem Aktürkoğlu'nun yıldızı, Brezilyalı yüzünden hiç barışmadı. Takım içindeki oyuncuların ifadesi ile aslında Marcao, Kerem'den hiç haz etmedi. İdmanda en ufak hata ve yanlışında Kerem'e sık sık bağırdı, çıkıştı. Rakip olduklarında sert faullere imza attı. Kaptanı ya da hocası gibi Kerem'i antrenmanlarda oyun içinde yanlış yaptığında azarladı. İkilinin arası hiç iyi ve samimi olmadı."

İNCİR ÇEKİRDEĞİNİ DOLDURMAYACAK SEBEP

"Marcao'nun her ne olursa olsun o çirkin görüntüye imza atma sebebi ise incir çekirdeğini doldurmayacak cinsten. Dediğimiz gibi zaten idmanlarda da ikilinin yıldızı hiç barışmıyordu. Ve Marcao, antrenmanlarda olduğu gibi Giresun maçında, Kerem'i yine azarladı. Top kaptırdı, bağırdı. Pozisyonu istediği gibi bitiremeyince Marcao söylendi. En son net bir gol pozisyonunu kaçırdı ve Marcao öfkeyle yine 20-25 metreden Kerem’e bağırdı, söylendi. Ve Kerem de Marcao’ya dönerek eliyle sus işarete yaparak “Shut up! Shut up!” (Kapa çeneni) diye karşılık verdi. Ve işte bu basit uyarı sonrasında Marcao bir anda arkadaşına gidip saldırdı."

MARCAO İLE YOLLAR AYRILACAK MI?

"Son düdüğün çalması ile birlikte başkan Burak Elmas, soyunma odasına indi ve yaşananlar hakkında bilgi alıp Fatih Terim ile 20-25 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Tecrübeli hoca, sıcağı sıcağına karar alınmaması gerektiğini belirtti. Elmas da 'Şu an konuşacak bir şey yok' diyerek stattan ayrıldı. ‘İlk uçakla ülkesine dönsün’ tepkilerine karşın G.Saray, Marcao ile daha yeni sözleşme uzattı ve toplam 3.6 milyon Euro garanti kontratı var. G.Saray bugün sözleşmesini feshetse büyük bir tazminat ödeme riski ile karşı karşıya! Ayrıca Marcao, kulübün gelir elde etmeyi planladığı futbolculardan. Sözleşme feshedilirse hem tazminat hem de olası bonservis tarih olacak."

"Galatasaray Hukuk Birimi, Brezilyalı stoperin mevcut sözleşmesini inceleniyor. Nedeni ise kontrat şartları kapsamında, Marcao’ya tarihi bir para cezası vermeyi planlaması. Sarı kırmızılı takımımın içinde bu ya da benzer bir olayın yaşanmaması ve böyle bir tatsızlığa asla taviz verilmeyeceğini göstermek adına Fatih Terim, Marcao’ya ciddi bir yaptırım da uygulamayı planlıyor. Şu anda beklenen durum ise Marcao’nun para cezası alması, bir süre kadro dışı kalması. Ve özür dilemesi."

RANDERS KAFİLESİNE ALINMADI

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Randers ile deplasmanda oynayacağı ilk maç için bugün Danimarka'ya gidiyor. Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçuşla saat 10.30'da Aarhus kentine uçacak olan sarı kırmızılılar yarın TSİ 20.00'deki maç öncesi son idmanını maçın oynanacağı Randers Stadyumu'nda bugün TSİ 19.00'da yapacak.

Teknik direktör Fatih Terim'in bir oyuncusu ile birlikte katılacağı basın toplantısı ise TSİ 18.30'da başlayacak.

Galatasaray'ın Randers maçı kamp kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Taylan Antalyalı, Alpaslan Öztürk, Patrick van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Radamel Falcao, Mostafa Mohamed, İsmail Çipe, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Berkan Kutlu, Kaan Arslan, Christian Luyindama, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Arda Turan, Sofiane Feghouli, Mbaye Diagne, Sacha Boey, Berk Balaban.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar