Galatasaray'da transfer gelişmesi

Gelecek yılın planlamasında Şampiyonlar Ligi'ni de düşünen sarı kırmızılı takım İngiliz ekibi Liverpool'dan dünyaca ünlü yıldızı kadrosuna katmak istiyor.

Galatasaray'da transfer gelişmesi
Son Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 12:50
21 Mayıs 2020 Perşembe 11:03

Önümüzdeki yıl yeniden Şampiyonlar Ligi'ne katılarak üst üste 3 kez 'Devler Arenası'nda sahne almak isteyen Galatasaray, transferde de buna göre büyük oynayacak. Sarı-kırmızılıların hedefindeki dünya yıldızı isim ortaya çıktı.

Süper Lig'de üst üste 2 yıl şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan Galatasaray, gelecek sezon bu kulvara uygun bir kadro kurmayı da hedefliyor.

Avrupa'da son 2 yıldır istediği performansı ortaya koyamayan Galatasaray'da Fatih Terim'in uzun süredir istediği isim yeniden gündeme geldi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in bu sezon şampiyonluk elde edilirse yönetimden Liverpool'un yıldızı Xherdan Shaqiri'yi isteyeceği kaydedildi. Kosova asıllı İsviçreli milli futbolcunun ikna edilmesi için de Şampiyonlar Ligi kozu kullanılacak.

28 yaşındaki hücum oyuncusunun Kosova'dan dolayı Türk kültürüne yakın olduğu için ikna edilebileceği de konuşuluyor.Shaqiri, Stoke City'de oynarken de Fatih Terim tarafından çok istenmiş ancak tecrübeli futbolcu tercihini Liverpool'dan yana kullanmıştı.İngiliz ekibiyle 2023 yılına kadar kontratı bulunan Shaqiri, kulübünde fazla forma şansı bulamıyor. Liverpool da kadroda yer açmak için yıldız oyuncu ile yolların ayrılmasına sıcak bakıyor.Bu sezon sadece 10 maça çıkabilen ve bu nedenle kulüpten ayrılmak isteyen yıldız futbolcu sezon sonunda gelecek teklifleri değerlendirecek.

Güncel piyasa değeri 16 milyon euro olarak gösterilen Shaqiri için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapılacak.

Galatasaray, sezon başında Mario Lemina ve Jean Micheal Seri gibi isimleri bu şekilde kadrosuna katmıştı.

Futbola Basel'de başlayan Shaqiri, 2012'de 12 milyon euro'ya B. Münih'e gitti. Burada kupalar kazanan yıldız isim, 1 yıl İnter'e kiralandıktan sonra 15 milyon euro'ya bu kulübe transfer oldu.Inter oyuncuyu 17 milyon euro'ya Stoke City'ye yolladı. Premier Lig'de başarılı bir görüntü çizen Shaqiri 2018'de 14.7 milyon euro'ya transfer oldu. Kariyerinde 382 maça çıkan Shaqiri, 73 gol, 68 asistle oynadı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar