Galatasaray'da orta saha transferi

Galatasaray Seri ve Lemina'nın Fulham'a transfer olmasının ardından orta saha transferine ağırlık verdi. Sarı kırmızılı takım Fulham’da top koşturan Johansen'e satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yaptı.

Galatasaray'da orta saha transferi
Son Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe 10:30
3 Eylül 2020 Perşembe 09:07

Orta sahası boşalan ve birçok isimle anılan Galatasaray sonunda somut adım attı. Teknik direktör Fatih Terim'in bastırması ve artık lig için sayılı günler kalmasının ardından harekete geçen sarı-kırmızılıların, Fulham'da forma giyen Stefan Johansen için resmi teklifte bulunduğu bildirildi. Sky Sports'un haberine göre, Galatasaray, Jean Michael Seri'ye sahip olan ve son olarak Mario Lemina'yı kadrosuna katan Fulham'dan Johansen'i istedi. İngiliz kulübüne, Şükrü Hanedar aracılığıyla satın alma opsiyonlu 1 yıllık kiralama teklifi yapıldı.

Bir viking daha yolda

Fulham'ın Johansen ile birlikte Kevin McDonald'ı takımdan göndermeyi planladığı ve en iyi teklif veren takımla anlaşacağı da vurgulandı. Martin Linnes ve Omar Elabdellaoui'nin Norveç Milli Takımı'ndan arkadaşı olan Johansen'in de Galatasaray'a sıcak baktığı gelen haberler arasında... İngiliz ekibiyle sözleşmesi 2022'de bitecek 29 yaşındaki Stefan Johansen ile ilgili görüşmelerin kısa süre içinde tamamlanması ve Norveçli futbolcunun Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yolunu tutması bekleniyor.

36 maça çıktı

Stefan Johansen, geçtiğimiz sezon Championship'ten Premier Lig'e yükselmeyi başaran Fulham'da çıktığı 36 resmi maçta 5 asistlik bir performans sergiledi. 29 yaşındaki futbolcu, kariyerinde sırasıyla, Bodo/Glimt, Stromsgodset, Celtic formaları giydikten sonra Fulham'a transfer oldu. 2019 Ocak'ta yarım sezonluğuna West Brom'a kiralanan Johansen, sezon sonu Fulham'a geri döndü. Norveç Milli Takımı'nda 52 maça çıktı, 6 gol attı.

B Planı Henriksen

Orta saha için Galatasaray'ın gündemine gelen başka bir isin de Markus Henriksen... Johansen için Fulham'a teklif yapan Galatasaray'ın olumsuz yanıt gelme ihtimalini düşünerek Beşiktaş'ın da ilgilendiği Norveçli ön liberoyu da listesine dahil ettiği bildirildi. Hull'dan ayrılan futbolcunun, bonservisinin elinde olması büyük avantaj olarak göze çarpıyor.

.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar