Konyaspor ile 0-0 berabere kalan Aslan, liderlik şansını kaçırdı

Galatasaray, Süper Lig’in 30. haftasında Konyaspor'a konuk oldu maç 0-0 berabere berabere bitti.

Konyaspor ile  0-0 berabere kalan Aslan, liderlik şansını kaçırdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
30 Nisan 2019 Salı 09:59

Galatasaray, Süper Lig’in 30. haftasında konuk olduğu Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı ve Başakşehir’in Göztepe karşısında aldığı mağlubiyetin ardından liderliği alma şansını kullanamadı.

Aslan, bu beraberlikle 60 puana yükselse de Başakşehir’in 2 puan arkasında 2. sırada yer almaya devam etti. Galatasaray, önümüzdeki hafta konuk edeceği takipçisi Beşiktaş’ın da puan farkını 1’e indirmesine engel olamadı. Yeşil beyazlılar ise puanını 38 yaptı.

Hamleler yetersiz kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Atiker Konyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaptı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Evkur Yeni Malatyaspor maçının 11'inde yer alan oyunculardan Lines ve Marcao, Atiker Konyaspor maçında forma giyemezken, bu oyuncuların yerlerine Nagatomo ve Belhanda sahaya çıktı. 

Galatasaray, Muslera, Mariano, Luyindama, Donk, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru ve Diagne ilk 11'i ile maça başladı. 

Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları nedeniyle Marcao ve Sinan Gümüş kadroda yer almadı. Teknik direktör Fatih Terim, Linnes'i de kadroya dahil etmedi.

Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında şunları kaydetti:

"Rakibimizin sürpriz bir tarafı yoktu. Çok adamla kapanacaklarını biliyorduk. Ben özellikle ilk yarı birçok gol hamlemizin olduğunu düşünüyorum. Aslında bizim istediğimiz oyun hakimiyetini elde ettik. Daha net pozisyonlara girmeliydik. Hatta ikinci yarı daha çok agresif oynadık. Ama o kadar gol olmaya aday son paslar var ki... Böyle maçların sıkıntısı şudur. Rakibiniz tamamıyla sizi her yönüyle kapatmış kapatmaya gol yememeye uğraştığı bir ortamda anahtar golü erken bulmaktır ve maçı rahat götürmek için. Onda muvaffak olamadık. Ama biz daha yüksek performans göstermeliydik. Buna rağmen çok rahat kazanabilirdik. Ama muvaffak olamadık. Yapamadık. Tabii doğal olarak önemli bir avantaj yitirdik. Buradan lider dönseydik bir beraberlik hakkımız olabilirdi. Ama şimdi kalan 4 maçı kazandığımız takdirde yine değişen bir şey olmuyor. Zor mu? Kolay değil. Zaten hiçbir şeyi de kolay elde etmiyoruz. Burada tabi önemli olan oyunun kalitesi değildi. Önemli olan mücadeleydi. Çünkü zaten kapanan bir takımı açmak kolay bir şey değil. Onun için oyun kalitesinden önce mücadelenin daha yüksek seviyede olması lazımdı. Bulunan durum onları da psikolojik olarak etkilemiş olabilirdi."

Geri kalan maçları kazanacağız

Hiç bir maça beraberlik için çıkmadığının altını çizen Terim, kaybedilen puanın hiçbir zaman avantaj olmadığını ifade ederek, "Odak noktamız 4 maçı kazanmak. Bizde bu mecburiyet olduğu kadar rakiplerimiz de maçlarını kazanmak zorunda. Bu zorluğu aşacağız. Aşmak zorundayız. Buna da inanıyorum." dedi. 

Hakem Mete Kalkavan'la ilgili soruya ise Terim, "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Başladım mı duramam. Takımımın da bana ihtiyacı var. Cevap vermezsem alınmayın. Başka zaman konuşuruz. Bir şey söylemiyorum. Çünkü duramıyorum. Onun için mazur görün beni. Kimseyi derbi öncesi rahatsız etmeyelim. Konuşulacak her şeyi futbol ailesi olarak konuşuruz. Konuşacağız tabii ki ancak şimdi değil." cevabını verdi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar