Galatasaray, Terim'le 5 yıl sonra Avrupa arenasında

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak. Takım Terim yönetiminde 5 yıl sonra Avrupa kupalarında maça çıkacak.

Galatasaray, Terim'le 5 yıl sonra Avrupa arenasında
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Eylül 2018 Salı 12:33

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk haftasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk edecek. Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde tam 5 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında maça çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, tarihinin en önemli başarılarını yaşadığı 65 yaşındaki teknik adam idaresinde Avrupa'daki son maçını yine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

Türk Telekom Stadı'nda 17 Eylül 2013'te İspanya'nın Real Madrid ekibi ile yapılan karşılaşmayı Galatasaray 6-1 kaybederken, Fatih Terim bir süre sonra görevinden ayrıldı.

Tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz sezonun ortasında dördüncü kez teknik direktörlük koltuğuna oturduğu sarı-kırmızılı takımı Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa taşıdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan katılma hakkı kazanan Galatasaray, Lokomotiv Moskova karşılaşmasıyla Fatih Terim idaresinde Avrupa kupalarında 5 yıl (bin 827 gün) sonra maç yapacak.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Avrupa kupalarında 64 karşılaşmaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takım, tecrübeli teknik adam idaresindeki bu karşılaşmaların 29'unu kazanırken, 13'ünde berabere kaldı, 22'sinde ise rakiplerine mağlup oldu.

Terim ile Avrupa kupalarındaki maçlarda 97 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 92 gol gördü.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar