Galatasaray, Şampiyonlar Ligi arenasına çıkıyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta maçında deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşılaşıyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi arenasına çıkıyor
Son Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 14:11
6 Kasım 2019 Çarşamba 13:27

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Belçika'nın Club Brugge takımıyla 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikinci haftada evinde Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e (PSG), üçüncü haftada da Real Madrid'e 1-0'lık skorlarla yenildi. Grubun dördüncü haftasında Real Madrid'e konuk olacak Galatasaray'ın 1 puanı bulunuyor.

Alman hakem Felix yönetecek

UEFA Şampiyonlar Ligi 4. haftasında Galatasaray ile Real Madrid karşı karşıya geliyor. Galatasaray - Real Madrid maçı bugün Türkiye saati ile 23.00'te başlayacak. Heyecan dozu yüksek geçecek karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Zwayer'in yönetecek.

Grubun diğer maçında 9 puanlı lider PSG, aynı saatte 2 puanla üçüncü sırada bulunan Club Brugge'ü ağırlayacak.

Muhtemel 11'ler

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Rodrygo, Hazard, Benzema.

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Feghouli, Babel, Belhanda, Andone.

Sakatlıklar

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Radamel Falcao ile Şener Özbayraklı, Real Madrid'e karşı forma giyemeyecek.

Real Madrid'de ise Nacho ile Gareth Bale, sakatlıkları nedeniyle Galatasaray'a karşı görev yapamayacak.

Galatasaray hariç her takım gol attı

Galatasaray, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda bu sezon gol sevinci yaşayamayan tek takım oldu.

Toplam 8 grupta 32 takımın mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3. hafta maçlarının ardından, Galatasaray hariç tüm takımlar en az 1 kez gol buldu.

Gol üretemiyor

Galatasaray, bu sezon çıktığı 14 resmi müsabakada gol yollarındaki etkisiz bir görüntü çizdi.

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve TFF Süper Kupa'da oynadığı 14 karşılaşmada 12 gol atarken, kalesinde ise 11 gole engel olamadı. Galatasaray, söz konusu karşılaşmaların yarısında fileleri havalandıramadı.

Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda beşer galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyet yaşadı.

Real Madrid-Galatasaray Şampiyonlar Ligi istatistikleri

Galatasaray ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde sekizinci kez karşı karşıya gelecek. Önceki yedi maçta Real Madrid beş kez kazanırken, Galatasaray iki galibiyet elde etti.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Santiago Bernabeu'da oynadığı üç maçı da, toplamda bir gol atıp 10 gol yiyerek kaybetti.

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde en fazla mağlup olduğu iki rakibinden biri Real Madrid (5; Barcelona ile birlikte).

Şampiyonlar Ligi'nde Santiago Bernabeu'da oynadığı son üç maçta kazanamayan Real Madrid (0G 1B 2M), bu turnuvada iç sahada dört maçlık kazanamama serisi yaşamadı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'in ardından (70) en fazla şut girişiminde bulunan ikinci takım olan Real Madrid (63), üçüncü haftada Galatasaray'a karşı 26 şut çekmiş ancak bunlardan sadece birini gole çevirebilmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 15 maçtır kazanamayan Galatasaray (0G 3B 12M), turnuvadaki en uzun kazanamama serisini yaşıyor. Sarı kırmızılıların deplasmandaki son galibiyeti Mart 2013'te Schalke'ye karşıydı (2-3).

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid formasıyla 48 gol atan Karim Benzema iki gol daha atarsa, turnuva tarihinde tek takımla 50 gole ulaşan dördüncü oyuncu olacak: Lionel Messi (113 - Barcelona), Cristiano Ronaldo (105 - Real Madrid) ve Raul (66 - Real Madrid). Buna karşın, Benzema bu turnuvada dört maçtır gol atamıyor (16 şut girişimi, 0 gol).

Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki son beş maçında toplam 45 şut girişiminde bulunmasına rağmen gol atamayan Galatasaray, bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi. Turnuvada en son Schalke art arda altı dış saha maçını golsüz tamamlamıştı (Kasım 2010'da).

Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üç maçta toplam iki gol atıldı (ikisi de Galatasaray'a karşı). Turnuva tarihinde ilk üç grup maçında daha önce sadece iki takımın maçlarında bundan daha az gol atıldı: 2005-06 sezonunda Lille & 2014-15 sezonunda Monaco (birer gol).

Üçüncü haftadaki Galatasaray maçında gol atan Toni Kroos, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında kaydettiği son 10 golün yarısında direkt katkı yaptı (2 gol, 3 asist).

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar