Galatasaray - Konyaspor maçındaki VAR pozisyonunda ne konuşuldu?

Galatasaray - Konyaspor maçının 88. dakikasında hakem Hüseyin Göçek ile VAR Halis Özkahya arasındaki görüşmelere ortaya çıktı.

Galatasaray - Konyaspor maçındaki VAR pozisyonunda ne konuşuldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
24 Kasım 2018 Cumartesi 16:35

Türkiye'nin gündemine oturan Galatasaray - Konyaspor maçının 88. dakikasındaki "penaltı" kararı ile ilgili, orta hakem Hüseyin Göçek ile VAR Halis Özkahya arasındaki diyaloğlara ulaştı.

Sporx'in haberine göre IFAB (Uluslar arası Futbol Birliği Kurulu) kurallarına göre VAR diyaloğlarını açıklama yetkisi bulunmayan MHK, daha önce bir kez "DEMO" yayını gerçekleştirdi. MHK'nın gerçekleştirdiği "demo" yayının bir benzeri de Hollanda Ligi'nde oynanan Ajax - Feyenoord maçında yapıldı ve bu maçta yayınlanan diyaloğlar resmi kayıtlar olarak değerlendirilmedi.

Peki Türkiye'nin gündemine oturan Galatasaray - Konyaspor maçının 88. dakikasında Hüseyin Göçek ile VAR Halis Özkahya arasında nasıl bir diyalog geçti. Türkiye'nin merakla beklediği o diyalogları açıklıyor.

Maçın 88. dakikasında Serdar Aziz ile Skubic arasında yaşanan pozisyondan sonra penaltı noktasını gösteren Hüseyin Göçek, daha sonra VAR Halis Özkahya ile telsiz aracılığı ile görüştü;

Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya arasındaki bu diyaloğların ardından VAR hakemi Halis Özkahya'nın penaltı kararını veren Hüseyin Göçek'i VAR'a davet etmediğini de ortaya çıkmış oldu.

Halis Özkahya: Hocam ne gördün?
Hüseyin Göçek: Serdar Aziz hızlıca gelip baldırıyla rakibinin (Skubic) ayağının altına temas ediyor

Halis Özkahya: Bakıyorum hocam
(O sırada VAR ve AVAR farklı kamera görüntülerini inceledi)
Hüseyin Göçek: Hızlı ve sert olduğu için rakibini bozuyor
Halis Özkahya: Tamam hocam, devam edebilirsin
Hüseyin Göçek: Tamam

Halis Özkahya: İhraçta ne var?
Hüseyin Göçek: Karardan sonra topu sertçe üzerime attı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar