için kaldı

Cengiz: Galatasaray gereğini yapacaktır

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor canlı yayınında transfer politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cengiz: Galatasaray gereğini yapacaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
9 Temmuz 2019 Salı 19:12

Kadrodaki futbolcuların kalitesinden bahseden Mustafa Cengiz, ''Bizim kadromuzda bulunan futbolcular, dünyanın en iyi futbolcularıdır. Profesyonellerimiz için de geçerli bu. Taraftarımızdan sabır göstermesini, kadromuzda bulunan futbolculara azami saygı göstermelerini diliyoruz.'' sözlerini kullandı.

"Galatasaray bir dünya devidir"

Galatasaray'ın transfer planı hakkında da konuşan Cengiz, ''Twitter'da yazıyor, biz de bakıyoruz. Valla oradan bakıp seçeceğiz artık. Galatasaray bir dünya devidir. Galatasaray'a gelen herkes dünya devine yakışır bir şekilde oynamak zorundadır. Biz hiçbir futbolcu transferi için 'verememek' gibi bir durumumuz yok. Galatasaray, halka açık şirketler içerisinde mali olarak Türkiye'nin en iyi takımı. Biz bir futbolcu almıyorsak veremediğimiz için değil, vermediğimiz içindir. Galatasaray istese hepsini alır. Ancak biz taraftarın bize teslim ettiği değeri korumak zorundayız. Gelecek nesilleri düşünmek zorundayız. Ama Galatasaray gereğini yapacaktır.'' dedi.

"Bizim için en önemli şey futbolcuların karakteri"

Başkan Cengiz, "Taraftarımızın sabır göstermesini ve kadromuzda bulunan oyunculara azami saygı göstermelerini bekliyoruz. Bizim için en önemli şey futbolcuların karakteri. Ben, gurur ve onur sözcüklerinin rastgele kullanılmasına karşıyım. 16 aylık yönetimimizde bu sene şampiyon olan kim? Geçen sene şampiyon olan kim? Türkiye Kupası'nı alan kim? İlk kez kara geçtik." vurgusunu yaptı.

"Vedat Muriqi için mi bu sözler?"

Muhabirden gelen, "Vedat Muriqi için mi bu sözler?" sorusu üzerine Mustafa Cengiz, "Lafım istediği yere gitsin. Bizim için futbolcunun karakteri çok önemli. İnsan bu yaşında her gün bir şeyler öğreniyor. Ben yalnız, gurur ve onur sözlerinin rastgele kullanılmasına özellikle karşıyım." dedi.

'KAP açıklamasını bekliyoruz'

Son günlerde adı Sarı Kırmızılı ekiple anılan Emre Mor hakkında konuşan Cengiz, "Emre Mor, çok yetenekli bir kardeşimiz. Yetenek ve karakter önemlidir. Kendisi yurt dışında çok acılarla büyümüş bir kardeşimiz. Yuvasına geldiğine inanıyoruz. Ben şu anda resmi bir açıklama yapmıyorum. KAP açıklamasını bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Banega transferi hakkında konuşan Mustafa Cengiz, "Banega'nın transferinde kulübünün görüşü çok önemli. Taraftarımız emin olsun. Transferler için 7/24 çalışıyoruz. Fernando'ya da talip var. Onun için de görüşmelerimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar