için kaldı

Futbolda yeni FETÖ dalgası

Futboldaki FETÖ yapılanmasına ilişkin ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Antalyaspor'un Teknik Direktörü Bülent Korkmaz hakkında soruşturma olduğu ortaya çıktı.

Futbolda yeni FETÖ dalgası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Ekim 2018 Perşembe 10:36

15 Temmuz darbe girişimini yapan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın futbol ayağı da ortaya çıkmıştı.

 İlk dalgada Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç ve Uğur Boral gibi futbolcular tutuklanmıştı.

Yeni FETÖ dalgası

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ'nün futboldaki yapılanmasına ilişkin ünlü futbolcular Emre Belözoğlu, Arda Turan, Okan Buruk, Antalyaspor'un Teknik Direktörü Bülent Korkmaz hakkında soruşturma olduğu ortaya çıktı. Ünlü isimler Emniyet'in dosyasında şüpheli sıfatıyla yer alıyor. Dosyadaki iddia edilen suç maddesi ise "FETÖ'ye üye olmak ve örgüte üye olmamakla birlikte isteyerek yardım etmek." Emniyet tarafından futbolcuların örgütle bağlantıları olup olmadıkları araştırılıyor. Elde edilecek bulgulara göre savcılığın dosyayla ilgili vereceği karar merak konusu. İddialar takipsizlikle ya da iddianameyle sonuçlanabilir. Her şey kısa süre içinde netleşecek.

Aktif olarak futbolun içinde

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, daha önce verilen ifadeler doğrultusunda önümüzdeki günlerde Emre Belözoğlu, Arda Turan, Okan Buruk ve Bülent Kormaz'ı ifadeye çağırabilir. Emre Belözoğlu ve Arda Turan halen aktif olarak İstanbul Medipol Başakşehir Kulübü'nde futbol oynuyor. Okan Buruk şu anda Rizespor'un Teknik Direktörlüğü'nü yaparken, Bülent Korkmaz da Antalyaspor'un teknik direktörlüğünü yürütüyor. Hepsi önemli pozisyonlardalar.

Nihai kararı savcılık verecek

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; futbolcular hakkında örgütle bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturmayı yürüten savcılık ünlü isimlerin ifadelerinin alınıp alınmayacağına ilerleyen günlerde karar verecek. Soruşturmaların takipsizlikle mi sonuçlanacağı yoksa futbolcular hakkında iddianame mi düzenleneceği de yine önümüzdeki süreçte belli olacak

Bülent Korkmaz’dan FETÖ açıklaması

Bülent Korkmaz, adının FETÖ soruşturmasında yer aldığı iddialarına ilişkin de gazetecilerin soruları üzerine açıklama yaptı.

Yıllarca Türk Milli Takım ve Galatasaray forması giydiğini kaydeden Korkmaz, "Sonra da teknik direktörlük hayatına atıldım. Benim ve ailemin yaşam tarzı belli. Benim bu işlerle alakam hayatım boyunca olmadı, olmaz da. Ben bu konuda çok rahatım. İsteyen istediği şekilde araştırır. Daha önce de sosyal medyada böyle haberler çıktı. Beni ve ailemi tanıyanlar bilir. 2 sene önce bununla ilgili biri çıkıp konuştu, televizyon aracılığıyla sonra özür diledi benden. Beni bilen bilir benim ve ailemin yaşam biçimini bilir. İsteyen istediği şekilde soruşturma yapabilir. Ben rahatım" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar