Güneş: Fransa ile final oynamak istiyoruz

A Milli Futbol Takımı teknik direktör Şenol Güneş, hedefi şimdiden koydu ve “Grubumuzda Andorra, Moldova ve Arnavutluk’u yenip, sonrasında Fransa ile final oynamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güneş: Fransa ile final oynamak istiyoruz
Son Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 12:15
3 Eylül 2019 Salı 12:14

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda 7 Eylül’de Andorra ile sahasında 3 gün sonra da deplasmanda Moldova ile karşılaşacak olan A Milli Takımı teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine yeni sezon öncesi takımlarımıza başarılar dileyerek başlayan Güneş şunları söyledi:

“A Milli Takım olarak 4 maçı geride bıraktık ve Andorra maçıyla yarısını tamamlayacağız. Önümüzdeki maçlardan en iyi sonuçları alarak Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. Her maç önemli. Kazanılması gerekir. Anadolu’da başlayan yürüyüşümüz İstanbul’da devam edecek.

“Yeni dönem ve yeni heyecan”

Konya ve Eskişehir’deki taraftarımızın artarak İstanbul’da olacağını bekliyorum. Herkesi kırmızıbeyaz formayla tribüne bekliyoruz. Dünyaya, oynanan futbolun ne kadar saygı duyulduğunu bir kez daha gösterelim. Geçmişte bazı sıkıntılar olmuştur. Hepsi geride kaldı. Yeni bir dönem, yeni bir heyecan var. Oyuncularımızın bir kısmı bizimle olmayacak, sakatlar var. Okay’ın durumu hassas ve olmama durumu var. Büyük ihtimalle oynama ihtimali az. Kadroya çağrılmayan birçok oyuncumuz var. Hasan Ali, Burak, Abdülkadir, Mahmut gibi oyuncularımız var.

“Herkesin katkısı olacaktır”

Futbolcularımızın hepsi sorumluluk içinde buraya geliyorlar. Geçireceğimiz grup maçları ve arkasından beklentimiz olan Avrupa Şampiyonası’na katılmak, önümüzdeki Dünya Kupası’na katılmayı da daha kolay hale getirebilir. 10 yılın takımını kuracağız. Kazanan takım görüntüsü vermek istiyoruz.

Daha önceki hazırlık ve resmi maçlara bakarsak, oyun ve sonuç olarak olumsuz gördüğümüz yalnızca İzlanda maçı var. Bilgi, birikim, heyecan ve kalitemiz var. İyi düşünüyoruz, iyi de işler yapacağız. Tıpkı bir bahçe gibi bakım isteyen bir durum var. Herkesin buna katkısı olacaktır. Kağıt üzerinde Andorra, Moldova’ya göre daha zayıf bir takım. Ancak her ikisini de kazanmak istiyoruz. Arkasından Arnavutluk maçını kazanarak Fransa ile final maçı oynamak istiyoruz. Hedefimizden asla sapmamak için elimizden geleni yapacağız.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar