Beşiktaş'ta Fikret Orman yeniden başkan seçildi

Beşiktaş'ta Fikret Orman, tek aday olarak girdiği seçimde 1950 geçeli oy alarak yeni dönemin başkanı oldu.

Beşiktaş'ta Fikret Orman yeniden başkan seçildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
16 Eylül 2018 Pazar 18:33

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda oyların sayımı sona erdi. 

BJK Akatlar Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seçime tek aday olarak giren Fikret Orman, geçerli oyların 1911'ini alarak bir kez daha başkan seçildi

Saat 17.00'de sona eren ve 1994 üyenin katıldığı olağanüstü kongrede 1971 oy kullanılırken sandıklardan 18 geçersiz, 42 boş oy çıktı

Beşiktaş'ta dördüncü dönemin geçirecek olan başkan Fikret Orman'ın listesinde şu isimler bulunuyor: 

Serdal Adalı, Ahmet Ürkmezgil, Umut Güner, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Metin Albayrak, Hüseyin Yücel, Deniz Atalay, Hüseyin Mican, Cihat Kumuşoğlu, Erdal Karacan, Hakan Özköse, Candaş Tolga Işık, Melih Aydoğdu, Gökçe Meriçten"    

Beşiktaş'ın olağan seçimli genel kurulu mayıs ayında yapılacak. 

Yönetim kurulu üye sayısı 14'e düşürüldü

Bazı yöneticilerin yeterince sorumluluk almadığı gerekçesiyle olağanüstü genel kurula gideceklerini ifade eden başkan Fikret Orman, tüzük tadil kongresi ile birlikte olaganüstü genel kurul yapacaklarını açıklamıştı. Süreç dün başladı.

Siyah- Beyazlılar ilk olarak tüzük tadil kongresini gerçekleştirdi. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılan toplantıda 4 değişiklik gerçekleştirildi. Kulübün adres değişikliği yapılan toplantıda ayrıca, kulüp yönetim kurulu üye sayısının 16’dan 14’e düşülmesi kabul edildi.

Mevcut durumda bir başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyeden oluşan yönetim kurulu, bir başkan, 8 asıl ve 5 yedek olmak üzere 14 kişiden oluşacak. Bu değişiklik, 1 Ocak 2019’da yürürlüğe girecek. Yıllık aidatını üst üste 3 yıl ödemedikleri için kaydı sona eren üyelerin yeniden haklarından yararlanması yönündeki talep de kabul edildi.

Yönetimde 5 isim değişikliği yapıldı

Ayrıca Divan Kurulu toplantılarının yılda 4 kez yerine 3 kez yapılması kararlaştırılırken, toplantılara 3 kez katılmayanların Divan üyeliğinin düşmesi tüzükten kaldırıldı. Ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarındaki toplantıların tarihleri, şubat, ağustos ve kasım olarak belirlendi. Kongre üyeleri bugün ise yeni yönetim için sandık başında oldu. 10.30’da başlayan kongrede14 bin 456 üye, 20 sandıkta oy kullandı.

Seçime tek aday olarak girecek mevcut başkan Fikret Orman yeni dönem yönetiminde 5 değişikliğe gitti. Ahmet Nur Çebi, Berk Hacıgüzeller, Erdal Torunoğulları, Hakan Kalkavan ve Emre Kocadağ yeni dönemde görev almayacak. Orman 2013’te başkanlık için yarıştığı Serdar Adalı’nın yanısıra Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Gökçe Meriçten ile Melih Aydoğdu’ya yönetiminde yer verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar