için kaldı

Fikret Orman: Galatasaray'ın başarısı için dua ettim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2000 yılında Galatasaray'ın başarısını için dua ettiğini açıkladı.

Fikret Orman: Galatasaray'ın başarısı için dua ettim
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
20 Kasım 2017 Pazartesi 22:27

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da yayınlanan "Basın Tribünü" programına konuk oldu. Orman, katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Porto ile yapılacak olan maçla ilgili konuşan Orman, "Porto maçı bizim için çok önemli. İnşallah güzel bir sonuçla ayrılacağız. Maçın tüm biletleri satılmış durumda. Beşiktaş takımı, özellikle Avrupa'da çok üst düzey maçların tecrübesine sahip bir takım. Yarın Leipzig maçında olduğu gibi taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz. Yarın bir şanssızlık olmazsa biz bu gruptan çıkacağız." dedi.

Orman, geçen sene Beşiktaş'ta kiralık oynayan Aboubakar ile ilgili, "Aboubakar'ı almak istedik, çocuk da burada kalmak istedi. Mücadele ettik ama olmadı, hayatta istediğiniz her şey olmuyor. Mario Gomez'in de kalmasını istemiştim." şeklinde konuştu.

"Kendimi Beşiktaş'a adamış birisiyim." diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Dünya kulübü olabilmek için dünyanın her yerinde taraftarlarınızın olması gerekiyor. Beşiktaş'ın belli bir vizyonu var. Şampiyonlar Ligi de bu vizyon için önemli bir vitrin. En önemli özelliğimiz çok tecrübeli olmamız ve iyi bir teknik direktörümüzün olması. Takımın, maçlara etki edecek bir teknik direktörü var. İlk geldiğim gün, bazı laflar söylemiştim. Güneşli günler gelecek diye. Bugün geldiğimiz noktaları söyleseydim, hayalperest derlerdi. Buralara gelmek kolay değildi." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın başarısı için dua etmiştim"

"Beşiktaş'ın muhteşem bir taraftarı var. Harika oyunculara ve müthiş bir teknik direktöre sahip. Beşiktaş, iyi bir kurayla Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynar. Galatasaray, bu başarıları 2000 yılında yapmıştı. Ben de o dönem Galatasaray'ın başarısı için dua etmiştim. Önemli başarılar bunlar."

"Bize içeriden vurmaya çalışanlar var"

"Beşiktaş taraftarının %99.9'u ile aramız iyidir. Biz bir bütünüz. Ama kongre içerisinde bazı isimler var, bize çakmaya çalışan. Niyetlerini biliyoruz. Rakiplerin bizle uğraşması normal, anlayışla karşılarım ama içeriden vurmaya çalışmalarını anlayamıyorum! İnsan üzülüyor. Bugünlere kolay gelmedik."

"Türkiye'nin en büyük geliri bizde"

"Kulüplerin büyüme sınırları, ülkeleriyle sınırlı. Beşiktaş'ın ana gelir kalemleri belli. Yayın geliri mesela. Ne başarı elde edersen et, gelir belli. İkincisi stadyum geliri. Türkiye'nin en büyük geliri bizde."

"Euroleague'in yönetimi doğru değil"

"Euroleague, çok başarılı bir organizasyon. Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiş de değilim. Ancak Euroleague'in yönetimi, doğru değil. Katılma kriterinde sorun var. Bunu ifade ederken 'hırsızlık' dedim. O gün oruçluydum oruçlu olmasam öyle demezdim. Ligde Fenerbahçe ve Anadolu Efes ilk 5'te olmasın, yine Euroleague'e onlar gidiyor. Ligin 1.'sini almayacaksın, turnuvaya sponsor olan Doğuş Grubu'nun takımını alacaksın. Euroleague'de şampiyon olan 1 milyon euro alıyor. Daha büyük paralar kazanılmalı. Siz Euroleague'de yarışacak bir takım kurup, 20-30 milyon para harcıyorsunuz. Seyahatler var, maçı taraftar izliyor, sonra parayı kim alıyor, Euroleague alıyor. Böyle organizasyon olur mu?"

Yabancı kuralı açıklaması

"Yabancı konusunu rakamlara bağlarsak yanlış yapmış oluruz. İki sene evvel yabancı sınırı değiştiğinde 5 yabancı sahadaydı, 3 yabancı kulübedeydi. O zaman zannedersin ki Türkiye, dünya şampiyonuydu. Milli takımın kendisi düşüşte. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Türkiye bir şehir toplumu artık. Şehirlerde trafik var. Kimse çocuğunu 1 saatlik yola gönderip, 1 saat idman yaptırıp, 1 saat de geri dönmesini bekleyemez. Ne zaman ders çalışacak bu çocuk?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar