Fenerbahçe'ye Çin'den forvet

Çin’de 2.Lig’e düşen Yatai takımında ayrılan Ighalo’nun menajeri takım aramaya başlandı. Oyuncu Fenerbahçe’ye önerildi.

Fenerbahçe'ye Çin'den forvet
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
24 Aralık 2018 Pazartesi 12:24

Takımı ikinci lige düşen Ighalo sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. İsmi Galatasaray'la da anılan Ighalo, Fenerbahçe'ye önerildi.

Odion İghalo, 21 golle Çin Süper Ligi'ne damga vursa da takımı Changchun Yatai'nin küme düşmesine engel olamadı. "Kariyerime 2. Lig'de devam etmem" diyen Nijeryalı forvet, sözleşmesini tek taraflı fesh ederek kulüpten ayrıldı. Menaceri, takım arayışına başladı. 29 yaşındaki oyuncunun artık Avrupa'ya dönmek istediği kaydedildi. Galatasaray'la adı anılan İghalo, Fenerbahçe'ye de önerildi.

Yanal onay verdi

Ersun Yanal'ın; fizik gücü yüksek, bitirici vuruşları başarılı ve hızlı olan İghalo'ya yeşil ışık yaktığı iddia edildi. Fenerbahçe de yıldız futbolcunun durumunu araştırmaya başladı. Çin ekibi Yatai, golcü oyuncunun sözleşmesini fesh etmesine rağmen bunun kabul edilemez olduğunu açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, İghalo'nun hâlâ kendi futbolcuları olduğu belirtildi. Ancak İngiliz basınına göre Nijeryalı oyuncu, sözleşmedeki ‘ligden düşerse serbest kalır' maddesini hayata geçirdi.

Sarı-lacivertliler, bu nedenle İghalo'nun durumunun netleşmesini bekliyor. Eğer FIFA'dan onay çıkarsa, Fenerbahçe'nin teklif yapacağı kaydedildi. Odion İghalo, Yatai'de forma giydiği 55 karşılaşmada 36 gol atarken, 8 de asist yaptı. İngiliz basını, Everton'ın ocak ayında Cenk Tosun'u satması halinde İghalo'yu kadrosuna katmaya çalışacağını öne sürdü.

"İronik bir durum"

Odion İghalo, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Kariyerimin en iyi sezonunda ilk kez ligde düşme üzüntüsünü yaşamam ironik bir durum. Önümüzdeki yıl Afrika Uluslar Kupası var. Orada yer alabilmem için üst seviyede oynamalıyım. Yatai'den ayrıldım. Yeni takımım için aceleci davranmayacağım. Şu anda tatildeyim. Her şeyle menacerim ilgileniyor" dedi.

Odion Ighalo kimdir?

1.83 boyunda olan forvet Odion Ighalo 29 yaşında ve Nijeryalı. Futbola 2007 yılında Julius Berger Lagos kulübünde başladı. Ighalo'nun bir sonraki durağı ise Norveç'in Lyn kulübü oldu. Golcü futbolcu buradaki performansının ardından 1.9 milyon Euro bedelle İtalya'nın Udinese takımına tranfser oldu. İlk sezonunda Udinese'de çok fazla forma şansı bulamayan Nijeryalı oyuncu bir sezon sonra Cesena'ya kiralandı.

Golcü futbolcu daha sonra 3 sezon boyunca Granada ekibine kiralandı. La Liga'da 78 maça çıkan Ighalo 11 gol atma başarısı gösterdi.

Daha sonra Udinese, Ighalo'yu Watford'a 8 milyon Euro karşılığında sattı. İlk sezonunda İngiltere Championshipde 38 maçta 20 gol atan golcü futbolcu Watford ile İngiltere Premier Lig'e yükseldi. 2015-2016 sezonunda Premier Lig'de boy gösteren Nijeryalı golcü 42 maçta 18 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Bir sezon daha İngiliz ekibinde forma giyen Ighalo daha sonra Çin'in Changchun YaTai takımına 23 milyon Euro karşılğında transfer oldu.

 

Kasım ayında sonra eren Çin Ligi'nde Ighalo, Changchun Yatai formasıyla 28 maçta 21 gollük performans sergiledi. 29 yaşındaki Nijeryalı forvetin Çin takımıyla olan sözleşemsi gelecek sezon ocak ayında sona eriyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar