Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak?

Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak? Soruları Şenol Güneş'in yaralandığı olaylı derbi sonrası merak konusu oldu. Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak? Sorularnın cevaplarını sizler için derledik.

Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 14:12

Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak? Soruları Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Fenerbahçe taraftarının attığı maddeler ile yaralandığı olaylı derbinin ardından futbolseverler tarafından merak konusu oldu. Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak? Sorularının yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Tüm bu yaşananların ardından gözler TFF'nin vereceği karara çevrildi. İşte Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak, Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak? Sorusunun yanıtı.

Fenerbahçe Beşiktaş maçında çıkan olaylar

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın karşılaştğı Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe taraftarı tarafından sahaya yabancı madde atılması sonucu maçın 57. dakikasında oyun durduruldu.

Beşiktaş yedek kulubesinde yedek bekleyen Tolga Zengin'in taraftarlarla sözlü tartışmaya girdiğini gören Şenol Güneş Tolga'yı sakinleştirmek isterken başına yabancı madde isabet ederek yaralandı. Sağlık görevlilerin Şenol Güneş'e buz torbalarıyla müdahale ettiği sırada Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasına gitti. Soyunma odasına giderken koridorda da bir arbede çıktı.

Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak?

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Çıkan stad olayları nedeniyle 57. dakikada durdurulan oyun ile ilgili kararını Çarşamba günü açıklayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe Beşiktaş maçı ile ilgil yaptığı açıklama şöyle;

"Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci müsabakası, yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilmiştir.

Müsabakanın akıbetiyle ile ilgili karar önümüzdeki hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilecektir.

Maçta yaralanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi Avukat Taner Ünlü, Fenerbahçe - Beşiktaş rövanş maçı sonrası beklenen kararları değerlendirdi.

Spor Hukukçusu Taner Ünlü açıklamalarında, "Futbol disiplin talimatı gereği bir müsabaka güvenlik nedeniyle yarıda kalırsa karar TFF'ye ait olur. Bu maçın sonucu için temsilci raporlarına göre karar verilecek. TFF, hakemin maçı yarıda bırakma nedenlerini geçerli görürse hükmen mağlubiyet cezası çıkabilir. TFF eğer hakemin maçın yarıda kalma sebeplerini yeterli görmezse karşılaşma yeniden oynanır. Fenerbahçe'ye de saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası da verilebilir. Bu yönde bir ceza da bekleniyor. Teknik direktör ve futbolcuların yaralanması nedeniyle 2 maçtan aşağı ceza verilmez."

Fenerbahçe hükmen mağlup mu sayılacak?

Fenerbahçe Beşiktaş maçında çıkan olaylar sonrası merak edilen diğer bir konu ise Fenerbahçe'nin hükmen mağlup sayılıp sayılmayacağı. Konuyla ilgili Spor Hukukçusu Taner Ünlü'nün tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

"Güvenlik sebebiyle yarım kalan maçlarda kararı TFF yönetimi verir. Hakem ve temsilci raporlarına göre maçın yarıda kalma gerekçesini yeterli görürse 3-0 hükmen mağlubiyet kararı vermesi gerekir. Taraftarların neden olduğu olaylara Beşiktaş oyuncusu veya teknik direktörü sebebiyet vermişse ağır tahrik olarak değerlendirilir ve cezada indirim yapılabilir. Tolga Zengin'in fiziki bir teması olmadığı için sportmenliğe aykırı hareketten 3 maç ceza alabilir. Maç yarıda kaldığı için sarı kartlar iptal edilir ama Pepe'nin kırmızı kartı geçerli olacak."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar