Fatih Terim'den şampiyonluk açıklaması

Beşiktaş galibiyetinin ardında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Alnımızın teriyle ödülümüzü almak için yürüyoruz. 3 maçımız kaldı, inşallah sonunu getiririz" dedi.

Fatih Terim'den şampiyonluk açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
5 Mayıs 2019 Pazar 21:52

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 yenerek zirveye oturduğu maçın ardından Fatih Terim değerlendirmelerde bulundu.

Ali Sami Yen'deki 200. maçımız. Bunu bir derbi galibiyetiyle kapattığımız için mutluyum. Alnımızın teriyle ödülümüzü almak için yürüyoruz. 3 maçımız kaldı, inşallah sonunu getiririz. İlk yarı oyun kalitesi daha fazlaydı, ikinci yarı skorun verdiği avantajla ona göre hareket ettik. Çok da pozisyon bulduk. 10 dakikalık bölüm var kendi kaptırdığımız toplarla, onun dışında hiç sıkıntı ve endişe duymadık, oyuncularımı kutluyorum.

Taç açıklaması

Taç Caner'in ayağına değiyor zaten, taç bizim. Biz de istediğimiz gibi çabuk başlarız. Fenerbahçe maçı sonrasında ben tepki gösterdiğimde maçı bir taca mı, bir faule mi indirgiyorsunuz diyenler vardı. Demek ki bir tacın da, bir faulün de çok önemi varmış. Ama taç Caner'in ayağına değiyor zaten.İki tarafın da en ufak hatasında şampiyonluktan uzaklaşacağı ya da başkalarına avantaj sağlayacağı bir maçı oynamak kolay değil. O yüzden oyuncularımı nasıl oynanması gerektiğini bilen şekilde oynadıkları için kutluyorum.

Ndiaye neden oynamadı? Terim açıkladı...

Ndiaye'nin oynamaması tamamen yabancı sayısıyla alakalı. Hem dinlenmiş oldu çünkü İngiltere'ye de gitti, geldi özel işleri için. Aynı zamanda taktik anlamında da öyle oldu. Ndiaye sezon sonrası için de düşüneceğimiz, önemli bir oyuncumuz. Benim tercihimdi bu. Fernando 8 numara da, 6 numara da, 10 numara da oynayabilir. Geçen sene de 8 numara oynamıştı Beşiktaş maçında, yine gol atmıştı. Fernando son zamanlarda iyi ve diri duruyor. Futbolculuğuna zaten söyleyeceğimiz bir şey yok, fiziği de yerinde olunca vazgeçilmez.

"Hakemi tebrik ediyorum"

Biz o kadar çok sakattan, cezadan, başka şeylerden çektik ki, fazla olsun da bize olsun diyorum. Yine cezalıyız, Belhanda yok ki hatalıydı, hakem haklıydı. Hakemi tebrik ediyorum. Artık bir yere getirdik. Bugünkü galibiyet bize sadece liderliği değil, bazı kredileri de getirdi. Olası herhangi bir sıkıntıda da, döndüğümüzde sahamızda telafi şansını getirdi bu galibiyet bize. Artık ben de deplasmanda böyle falan demek istemiyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar