Fatih Terim: Allah iyi şeyleri iyi insanlara veriyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kazanılan 21. şampiyonluk kupasının ardından açıklamalarda bulundu. Terim, "Allah iyi şeyleri, iyi insanlara veriyor. Bize verdi çok şükür. O yüzden ellerimi açtım ve şükür ettim. Allah namerde muhtaç etmesin, merte etsin." dedi.

Fatih Terim: Allah iyi şeyleri iyi insanlara veriyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Mayıs 2018 Cumartesi 22:40

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe'yi 1-0 yenerek şampiyon oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"HAK EDİLMİŞ BİR ŞAMPİYONLUK"

Şampiyonlukla ilgili konuşan Fatih Terim, "Galatasaray'ın tüm profesyonellerine teşekkür ederim. Göztepe ile başladık, Göztepe ile bitti. İzmir'de olduğuna çok sevinçliyim. Metin Oktay'ın memleketinde kupayı aldığımız için mutluyum. Allah'a şükür iyi bitirdik. Hak edilmiş bir şampiyonluk, başta oyuncularımı tebrik ederim. Arkasından yardımcı hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Ailelerimize teşekkür etmek istiyorum. Eski başkan, mevcut başkan, eski yöneticiler, mevcut yöneticiler hepsine teşekkür ederim. Unutuğum varsa, kimse kusura bakmasın. Her torun gelişinde başka başka başarılar yakaladık. Tüm aileme de teşekkürler. Şampiyonlukta yönetimin sağladığı rahat ortamın da katkısını gördük. Benim 7, takımın 21. şampiyonluğu. Doğru tweet atmışız demek, burada almıştık." dedi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANMAYI ÇOK İSTERİM"

Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı çok istediğini söyleyen Fatih Terim "Galatasaray şampiyon oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Gruptan çıkamayabiliriz,, başarılı olamayabiliriz ama bu bir şeyi değiştirmez. Bir sıkıntımız yok. İçeride her kupaya talibiz ama dışarıda herkesin özlemi son Real Madrid maçı, tadını unutamadık. O tatta bir mücadele, inanıyorum ki onu da yapacağız. Seyircinin gurur duyacağı bir takım ortaya koyacağız. Rakipler Şampiyonlar Ligi'nde gelir olarak çok güçlü, bambaşka yerlerdeler ama onları yakalamak Galatasaray'ın işi olmalı. Bu hayali hep kuruyorum. Tweet'i de onun için attım ve hedefimi gösteriyorum." diye konuştu.

"WENGER GİBİ 22 SENE KALSAYDIM DAHA FAZLA ŞAMPİYONLUK GELİRDİ"

"Geçen gün Arsene Wenger gibi 22 sene kalsaydım, daha fazla şampiyonluk gelirdi diye konuştum, tam anlatamadım sanırım" diye kısa bir süre önce söylediği sözleri hatırlatan Fatih Terim "Mantık olarak 15 ya da 17 olurmuş herhalde. Bu bir ekip işi, takım işi. Önde ben de gözüksem, bütün arkadaşlarımı ben seçsem bile herkesin emeği var. Bu takımı bizden önce kurmaya çalışanlar, başarılı yapmaya çalışanlar da var. Hepsine teşekkür etmek istedim. Ben gittikten sonra bana teşekkür edilmedi ama ben teşekkür etmek istedim." diye konuştu.

"YAŞAMAK CESURLARIN HAKKI"

Bafetimbi Gomis'in penaltı kaçırmasına rağmen Göztepe maçındaki penaltıyı atmasıyla ilgili soru üzerine açıklama yapan Terim, "Rekora şampiyonluğu tercih edemeyiz. Gomis topu aldı ben de 'Bırakın atsın' dedim. Yaşamak cesurların hakkı." dedi.

"Bu şampiyonluk diğerlerinden farklı mı?" sorusunu yanıtlayan Fatih Terim, "Allah iyi şeyleri, iyi insanlara veriyor. Bize verdi çok şükür. O yüzden ellerimi açtım ve şükür ettim. Allah namerde muhtaç etmesin, merte etsin. Kimseye, hiçbir kuruma takılmadan sadece işimize odaklanmaya özen gösterdik. bence de doğrusunu yaptık. Mimarı beni gösteriyorlar teşekkür ederim ama herkesin emeği var. Gelmişin, geçmişin, mevcudun emeği var. Son saniyeye kadar yarış devam etti. Muhteşem bir finish oldu. Her kulübün kazanma şansı vardı. Bütün yarışanlara sevgilerimi iletiyorum, başarılar diliyorum. Düşenlere geçmiş olsun, biz kazandık. Bana göre, ben çok şampiyonluk gördüm ama bu seferkinin anlamı çok başkaydı. Sonuna kadar hak ettik, anamızın ak sütü gibi helaldir. Benim için de bu şampiyonluğun manası çok değişiktir. Galatasaray'ın da unutamayacağı bir şampiyonluktur bu. Yarın başkası şampiyon olunca tebrik ederiz. Bugün Galatasaray'ın hakkıydı. En üstten, en alta kadar herkesin emeği var." şeklinde konuştu.

Kısa bir süre sonra daha detaylı konuşacağını açıklayan başarılı teknik adam "Önümüzdeki günlerde bir televizyon programına katılacağım, neresi olur bilmiyorum ama daha açık konuşuruz." dedi.

"BEN GALATASARAY'IN EVLADIYIM"

"Başarının sırrı nedir?" sorusu üzerine konuşan Fatih Terim "Bir defa ben Galatasaraylıyım. Profesyonelim ama amatörüm. Ben Galatasaray'ın evladıyım. 96'da gelmişim ama sonra Milli Takım'dan başka takımı çalıştırmamışım. Herhalde bize de teklif vardır. Biz bir grup, Florya'yı ezbere biliriz. Florya'nın her tarafını biliriz. Kalbimizin çarptığı, son Beşiktaş maçında kazanarak bıraktırıldığımız... Bizim bir hayat şeklimiz orası. Bir Galatasaraylı geldiği zaman, muhakkak ki oranın şekli değişecektir." açıklamasını yaptı.

"BİZİ GÖNDERME OPERASYONU OLMASAYDI BELKİ  DÜNYA KUPASI'NA GİTMİŞTİK"

Kadroda 14 yabancı sınırının getirilmesinde büyük katkısı olan ama bu kuralın son dönemde fazla eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Fatih Terim "Yabancı kuralı dünyada serbest. Bugün ligin kaliteli geçmesinde yerli-yabancı ayrımının olmamasının rolü vardır. İyi oynayan yerli oyuncuyu herkes oynatır. Lütfen kuralı da iyi öğrenelim, herkese söylüyorum. Kural Türk'ü koruma kuralı. 14 yabancı zorunlu değil. Bugün AB'ya girmiş olsak, yabancı serbest. Bu soruyu bir Kıbrıslı soruyor, sizdeki ambargoyu delmek için bir sürü şey yapmadık mı? Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe olarak oraya turnuvaya gelmedik mi? Ben Milli Takım'ın başındaydım, EURO2016'ya gittik ve sıkıntı yaşamadık. Belki birilerinin önderliğinde bizi gönderme operasyonu olmasaydı, belki Dünya Kupası'na gitmiştik." sözleriyle göndermeler yaptı.

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar