Euroleague'de final four heyecanı bugün başlıyor!

Türk basketbol tarihinde bir ilkin yaşanacağı Turkish Airlines EuroLeague Final Four heyecanı bugün başlıyor. Final Four biletini kapan iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Avrupa'nın en büyüğü olmak için bugün karşı karşıya gelecek.

Euroleague'de final four heyecanı bugün başlıyor!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
17 Mayıs 2019 Cuma 09:37

Tarihte ilk kez aynı anda iki Türk takımı Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, Final Four'da mücadele edecek. Her yıl Avrupa'nın farklı bir ülkesinde gerçekleştirilen organizasyon, bu sezon 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde yapılacak.

Final Four 'da Rusya'nın CSKA Moskova ekibi ile İspanya temsilcisi Real Madrid karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Beko ile de Anadolu Efes finale çıkmak için mücadele edecek.

 2017-2018 Turkish Airlines EuroLeague Final Four Finali’nde Fenerbahçe ile Real Madrid, Stark Arena’da karşı karşıya gelmiş, Real Madrid, Fenerbahçe’yi 85-80 yenerek şampiyon olmuştu.

 

Fenerbahçe Beko Üst Üste 5'inci Kez Fınal Four'da

Fenerbahçe Beko, üst üste 5'inci kez Final Four'da mücadele edecek. Organizasyonda geride kalan üç sezonda final oynayan Sarı-lacivertli ekip, 2017'de İstanbul'da düzenlenen Final Four'da önce İspanya temsilcisi Real Madrid'i, sonra da Yunanistan ekibi Olympiakos'u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti ve şampiyonluğa ulaştı.

THY Euroleague Final-Four’da karşılaşacak Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Zeljko Obradoviç ile Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, zorlu bir maç oynayacaklarını ancak kazananın kendi takımları olacağını söyledi.

İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde başlayacak Dörtlü Final’in Plaza de Espana’da dün düzenlenen basın toplantısına, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yönetici (CEO) Jordi Bertomeu, Fenerbahçe Beko, Adanolu Efes, Rusya’dan CSKA Moskova ve İspanya’dan Real Madrid takımlarının başantrenörleri ile birer oyuncu katıldı.

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Obradoviç, Dörtlü Final’e lider olarak geldiklerini hatırlatarak, “28 galibiyetle buraya geldik. 29 ve 30. Galibiyetlere ihtiyacımız var. Takımıma güveniyorum. Anadolu Efes ikili oyunlarının çok iyi oynuyor. Biz de Dörtlü Final seviyesinde savunma yapacağız. İkili oyunu çok iyi oynayan 5-6 oyuncuları var. Önce yarı final oynayacağız, muhteşem bir takıma karşı. Bu maçtan sonrasını düşüneceğiz” diye konuştu.

Obradoviç, sakatlıkları bulunan Jan Vesely ve Nikla Kalinic’le ilgili sarı-lacivertlilere müjdeli haber vererek, “Sakat oyuncularla ilgili kafanızdan ne geçiyor?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Kafamdan neler mi geçiyor. O konuya bir girersem, epey zamana ihtiyacımız olur. 2 oyuncum kesinlikle yok, Datome ve Lauvergne. Kalinic ve Vesely, takımla antrenmanlara başladı ama bu daha da büyük tehlike olabilir. Sadece bir iki antrenmanla nasıl bir performans sergileyeceklerini bilemiyoruz ama ikisi de katkı vermek istiyor.

Sarı-lacivertlilerin, Yunan oyun kurucusu Kostas Sloukas, en iyi şekilde yarı final maçına hazırlandıklarını anlatarak , “Bu sezon Anadolu Efes’le 6 defa oynadık. Tabii ki iki takım birbirini çok iyi tanıyor. Nasıl tedbirler alacağımızı da biliyoruz. Şunun sözünü verebilirim, 40 dakika boyunca müthiş bir mücadele vereceğiz. İlk defa Dörtlü Final’e kalacakmış gibi mücadele edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Ataman:”Avrupa’nın en yisi olmak için mücadele edeceğiz.”

"Bizim geçtiğimiz seneden sıralamayı tersine çevirebiliriz. Final Four'da yer alıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Herkes keyif alarak oynadı ve özellikle benim takımım büyük keyif alarak oynadı. Euroleague tarihinin en iyi antrenörüne ve bu sezonki en iyi takımına karşı oynayacağız ama ben inanıyorum. Başaracağız ve yapacağız. Tabii ki koçlarla uzun bir aradan sonra ilk kez beraberiz. Zeljko'yu 6 aydır hep görüyorum. Büyük gurur var hepimizde. Avrupa basketbolunda ekol olan Efes'in Final Four'a çıkması gurur verici. "

Anadolu Efes’in, Sırp oyun kurucusu Vasilije Micic: "Geçtiğimiz yıl çok fazla tecrübemiz yoktu. Ben bu yıl daha sakin olacağımı düşünüyorum. Sahada 48 dakika boyunca her şeyimi feda etmeye daha hazır olacağım ve takımıma yardımcı olmaya çalışacağım. Çok heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'ye kaybetmiştik. Üst düzey basketbolun ne kadar zor olduğunu görmüştük. Ciddi sakatlıklar yaşasalar da gayet iyi durumdalar. Biz de iyi durumdayız." dedi.

Obradovıc neye uğradığı şaşırdı! O soru...

Gazeteci, "1988'den bu yana Euroleague finallerini izliyorum. Soru sormak gibi bir amacım yok. Tek isteğim sayın Obradovic'e söz vermek." diye konuştu. Deneyimli basın mensunu ayrıca "Aramızdan birini seçmenizi ve soru sormanızı istiyorum. Ne sormak istersiniz merak ediyorum" deyince salonda gülüşmelerle birlikte kısa süreli bir sessizlik oldu.

Euroleague Final Four ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe Beko Anadolu Efes saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes Final Four yarı final maçı bu akşam Türkiye saatiyle 19:00'de oynanacak. Dev maç beIN SPORTS 1 ve BeIN SPORTS 3 HD ekranlarından naklen yayınlanacak.

 

CSKA Moskova - Real Madrid mücadelesi ise TSİ 22.00'de başlayacak.
Kazanan takımlar 19 Mayıs Pazar günü finalde şampiyonluk, kaybedenler ise üçüncülük mücadelesi verecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar