Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti. Ünal Aysal sonrasında göreve gelen Yarsuvat, söz verdiği gibi sarı-kırmızılıları olağan tarihte seçime götürmüş ve aday olmamıştı.

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma 14:32
10 Eylül 2021 Cuma 14:28

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti. 2003-2008 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Rektörü olan Yarsuvat, 25 Ekim 2014'te ise Galatasaray Başkanlığına seçilmişti.

Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim 2014 tarihinde başkanlığa seçilen ve koltuğu Ünal Aysal'dan devralan Duygun Yarsuvat, 210 günlük bir geçiş döneminde görev almıştı. Sarı-kırmızılı kulübün mali problemlerinin ön planda olduğu dönemde çalışmalar yürüten Yarsuvat, başkan adayı olduğunda görevini Mayıs 2015'e kadar sürdüreceğini ve olağan genel kurulda aday olmayacağını belirtmiş, sonra da sözünü tutarak aday olmamıştı.

Yarsuvat yönetimi göreve gelmesiyle birlikte özellikle mali konularda önemli bir mesai harcamak durumunda kalmıştı. Kulübün sıcak para akışını sağlamaya çalışan Yarsuvat ve ekibi, olağanüstü genel kurul yaparak ek borçlanma yetkisi almış, bu dönemde bir önceki başkan Ünal Aysal'ın yüksek harcamaları da sık sık direkt Duygun Yarsuvat'ın ağzından sert bir şekilde eleştirilmişti. Yarsuvat, mali dengeyi kurabilmek için kulüpteki personel kadrosunda da tenkisata gitmişti.

FARKLI BİR PROFİL ÇİZMİŞTİ

Galatasaray camiasının yakından tanıdığı ve bir dönem divan kurulu başkanlığı da yapmış olan Duygun Yarsuvat, yönetimi süresince farklı bir kulüp başkanlığı profili çizmişti. Ünal Aysal döneminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaşanan gerginliği ortadan kaldıran ve dönemin TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i ziyaret eden Yarsuvat, Fenerbahçe ile yapılan derbi maçı da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyip, rakip yöneticilerle bir araya gelmişti.

Yarsuvat, Kadıköy'de 1-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisi sonrası sarf ettiği, "gelenek devam ediyor" sözleriyle de gündem olmuştu.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray, sarı-kırmızılı kulübün 35. başkanı olan Duygun Yarsuvat için "Galatasaray Spor Kulübü 35. Başkanı Sn. Duygun Yarsuvat'ı kaybettik. Yarsuvat'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

TFF başta olmak üzere birçok kulüpten de başsağlığı dilekleri geldi:

BEŞİKTAŞ: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duygun Yarsuvat’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz.

KASIMPAŞA: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duygun Yarsuvat’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz.

TFF: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Duygun Yarsuvat'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz.

FENERBAHÇE: Galatasaray Spor Kulübü'nün eski Başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Duygun Yarsuvat'a Allah'tan rahmet, Galatasaray Spor Kulübü'ne, Duygun Yarsuvat'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar