Dünya Kupası'nda Meksika kazanmaya devam ediyor

Dünya Kupası'nın sürpriz takımlarından Meksika, Güney Kore'yi 2-1 ederken Milli Takım formasıyla 50. golüne ulaşan Chicharito, ülkenin geleneksel yemekleri taco ve burrito ile birlikte Meksika'nın en popüler ismi oldu.

Dünya Kupası'nda Meksika kazanmaya devam ediyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
23 Haziran 2018 Cumartesi 20:41

Dünya Kupası F Grubu'nda Meksika ile Güney Kore, Rostov'da karşı karşıya geldi. Turnuvanın flaş takımlarından Meksika, Güney Kore engelini 2-1 ile geçerek son 16 tur kapısını sonuna kadar araladı.

Almanya galibiyetiyle adından söz ettiren Meksika, Güney Kore karşısında da maça hızlı başlarken 26. dakikada Carlos Vela'nın penaltı golüyle öne geçti. Rusya'da 14. kez penaltı kararı alınırken şimdiden 2014 Dünya Kupası'nda atılan penaltı sayısı geçildi.

CHICHARITO, MEKSİKA TARİHİNE GEÇTİ

İkinci yarıda da üstünlüğünü rakibe kabul ettiren Meksika, 66. dakikada Chicharito'nun golü ile farkı ikiye çıkarttı. Golcü futbolcu, attığı bu gol ile Meksika formasıyla 50. golüne ulaştı ve bunu yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Maçta Güney Kore adına en etkili oyuncu olan Heung-Min Son, 90+2. dakikada ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırarak skoru belirledi ve Meksika, 90 dakika sonunda Güney Kore'yi 2-1 mağlup etti.

İki maçta da ortaya koyduğu futbol ile 2018 Dünya Kupası'nda en iyi oynayan takımlar arasında gösterilen Meksika, taraftarları ile de Dünya Kupası'nın renkli takımları arasına adını yazdırdı.

Bu galibiyetle puanını 6'ya çıkartan Meksika, İsveç ile oynayacağı maçta beraberlik alması halinde bile grubunu lider tamamlayacak. İki maç sonunda galibiyet alamayan Güney Kore ise turnuvaya veda etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar