Cüneyt Çakır'ın VAR kararı gündem oldu

Galatasaray ve Akhisarspor arasındaki Süper Kupa karşılaşmasına Cüneyt Çakır'ın Dany'nin Rodrigues'i düşürdüğü pozisyon sonrası verdiği sarı kart ve ardından VAR'a gitmesiyle yaşanan süreç gündem oldu.

Cüneyt Çakır'ın VAR kararı gündem oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
7 Ağustos 2018 Salı 10:37

VAR ODASI: SARI KART YANLIŞ!

Galatasaray ve Akhisarspor arasında oynanan Süper Kupa'ya Cüneyt Çakır'ın Dany'nin Rodrigues'i düşürdüğü pozisyon sonrası verdiği sarı kart konuşuldu. O pozisyon için VAR'ın başında oturan Bülent Yıldırım'ın sarı kartın yanlış olduğuna karar verdiği anlaşıldı. 

Fotomaç'ın haberine göre bunun üzerine VAR'dan görüntüyü tekrar izleyen Çakır'ın ise kararında ısrarcı olarak "Sorumluluk bende" dediği bildirildi. Öte yandan otoriteler, pozisyon için kartın kırmızı olması gerektiği görüşünde birleştiler.Ahmet Çakar "Süper Kupa'da ilk defa VAR uygulandı. Onda da yanlış uygulandı. Dany son adamdı. Diğer Akhisarlı futbolcu hızını almış Rodrigues'e yetişemezdi. Kırmızı kart olmalıydı" dedi.Mustafa Çulcu da "VAR sistemi, karar net yanlışsa devreye giriyor. Ancak hakem Çakır sarı da ısrar etti. VAR'a gerek kalmaksızın bu pozisyon çıplak gözle kırmızı olmalıydı. Bu karar VAR'ın daha ilk maçta olumlu kabulünü sıkıntıya soktu" ifadesini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar