Cristiano Ronaldo'dan Real Madrid itirafı

Real Madrid'den Juventus'a transfer olan Cristianı Ronaldo kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cristiano Ronaldo'dan Real Madrid itirafı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
29 Ekim 2018 Pazartesi 19:02

Ballon d'Or 2018'in sahibini bulmasına çok kısa bir süre kala ödülü veren France Football dergisi, ödülün bu yıl da en büyük adaylarından biri olan Cristiano Ronaldo'yla çok özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Prestijli ödülü daha önce 5 defa müzesine götüren Portekizli süperstar, dergiye verdiği röportajda Ballon d'Or'u 6'ncı defa kazanmayı bir takıntı hâline getirmediğini söylerken "Bu konuyu kendime dert etmiyorum. Biliyorum ki futbol tarihinin en büyük oyuncularından biriyim. Elbette 6. Ballon d'Or'u kazanmak ve böylece Lionel Messi'yi geçmek istiyorum. Zaten tersini söylersem yalan konuşmuş olurum. Ben, goller atmak ve maç kazanmak için çok çalışıyorum ve Ballon d'Or'u da hak ettiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Eskisi gibi görmüyorlardı

Ronaldo, Real Madrid'den ayrılık süreciyle ilgili olaraksa "Real Madrid'de pek çok şey başardım. Çok değerli takım arkadaşlarım ve taraftarlarla hiçbir zaman aklımdan çıkmayacak harika anlar yaşadım. Ama 9 yılın sonunda artık benim için ayrılma vakti gelmişti diye düşünüyorum." yorumunu yaptı.

 

Real'deki son döneminde eskisi gibi görülmediğinin altını çizen dünyaca ünlü futbolcu, ""Florentino Perez bana hep bir iş ortağı gibi baktı. Bunu biliyorum. Bana söylediği hiçbir şey kalbinden gelmiyordu. Kulübün içerisinde ve özellikle de başkan Perez'in çevresinde bana eskisi gibi bakılmadığını anladım. Aslında başkan beni istiyordum ama bir taraftan da kulüpten ayrılmamın bir problem oluşturmayacağını hissettiriyorlardı. İlk 4-5 yılımda gerçekten 'Cristiano Ronaldo' olduğumu hissetmiştim. Sonraları ise bu azaldı. Bana ayrılmayı düşündüren şey de bu oldu. " şeklinde konuştu.

"Para için gitmedim"

Juventus'a para için transfer olmadığının altını çizen Ronaldo, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bazen haberlere baktığımda ayrılmayı ben istemişim gibi ifadeler görüyorum. Kısmen doğru olabilir ama gerçek şu ki başkanın beni tutmayacağı izlenimine sahiptim. Mesele sadece para olsaydı Juventus ve Real'de kazandığımın 5 katını kazanabileceğim Çin'e giderdim. Juve'ye para için gelmedim. Fazlası olmasa da Madrid'de de aynısı kazanıyordum. Fark şuydu: Juve beni çok istedi. Bana bunu açık bir şekilde söylediler ve gösterdiler.

 

Ayrılığım, Zinedine Zidane'ın gidişiyle de alakalı değil. Bununla birlikte bu durum da kulüpteki durumla ilgili düşüncelerim hakkında beni biraz daha rahat hissettiren ufak şeylerden biriydi.

"Annem ve kız kardeşim çok etkilendi"

33 yaşındaki futbolcu kendisine yönelik tecavüz suçlamasına ilişkinse şu sözleri kullandı:

Elbette bu süreç hayatımı etkiledi. Birinin size tecavüzcü dediğini düşünsenize... Bir kız arkadaşım, 4 çoocuğum, yaşlanan bir annem, kız kardeşlerim, bir erkek kardeşim ve çok yakın olduğum bir ailem var. Örnek bir insana ait şöhretimden bahsetmiyorum bile.Kim olduğumu ve ne yaptığımı biliyorum.

 

Kız arkadaşıma gerekli açıklamaları yaptım. Oğlum Cristiano Jr. ise bunları algılayabilmek için çok küçük. En kötüsü de annem ve kız kardeşlerim... Çok şaşkın ve çok öfkeliler. Onları ilk kez böyle görüyorum. Gerçek bir gün ortaya çıkacak. Bugün beni eleştirenler ve özel hayatımı ortaya sererek sirk gibi kullananlar bunu görecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar