için kaldı

Cocu Fenerbahçe’ye nasıl geldi? Cocu'yu bilgisayar mı seçti?

Ankaragücü yenilgisi sonrası takımdan gönderilen Cocu’nun Fenerbahçe’ye nasıl geldiği ortaya çıktı.

Cocu Fenerbahçe’ye nasıl geldi? Cocu'yu bilgisayar mı seçti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
30 Ekim 2018 Salı 09:31

Fenerbahçe’de istenilen başarının sağlanmaması nedeniyle teknik direktörü Cocu’nun, Ankaragücü yenilgisi sonrası görevine son verilmişti.

Cocu’nun nasıl geldiği ortaya çıktı

Fenerbahçe'de Sportif Direktör Damien Comolli ile anlaşılmasının ardından bir bilgisayar programı aracılığıyla belirlenen kriterlere uygun teknik direktörler sorgulandı. Teknik direktörde aranan özelliklerin sisteme girilmesi sonrası Phillip Cocu ismi ilk sırada çıktı ve ardından yapılan görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandı.

3 büyüklerin başında maç başına en az puan toplayan teknik direktörleri arasında Phillip Cocu ilk sırada yer aldı. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 10 haftada sadece 9 puan toplayabilen Phillip Cocu 0,90 puanla ilk sırada yer aldı.

Fenerbahçe'nin eski hocası Phillip Cocu'yu takip eden isimse Gheorghe Hagi oldu. Galatasaray'daki 2. döneminde dümene Riijkard'dan alan Rumen çalıştırıcı takımı yönettiği 18 lig maçında 1,17 puan ortalaması tutturdu. Listenin 3. sırasında ise yine Galatasaray'da büyük bir hüsrana neden olan Cesare Prandelli geldi. İtalyan çalıştırıcı Türkiye kariyerinde 1,25'lik puan ortalamasında kaldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar